Maistoin oikean tryffelin makua ensimmäisen kerran Lahdessa ravintola Roux'ssa, jossa söin jotain kalaa tryffelillä maustetun perunapyreen (heh, kyllä, muusin) kera. Se oli rakkautta ensi puraisulla. Sen jälkeen googlasin ja kyselin, ja sieltähän se sitten löytyi - tryffeliöljy, Stockan Herkusta. Tosin ensin kokeilimme kokonaista, valkoista tryffelisientä, josta pilkoimme puolikkaan myyjän ohjeen mukaan ja paistoimme pannulla voissa. Sienen maku oli todella vaisu. Seuraavaksi hankkimamme (valko)tryffeliöljy on kuitenkin palvellut meitä loistavasti! Yksi pikkuinen tryffeliöljypullo on muuten todella riittoisa!
Ravintola Roux, Lahti www.roux.fi
Tryffelimarinoitu mozzarella
2 isompaa tai 4 pientä maisteluannosta
2 kpl buffalomozzarella
1 prk ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tippa tryffeliöljyä
mustapippuria
suolaa
Sekoita sitruunamehu, tryffeliöljytippa ja mausteet ranskankermaan. Pilko tai revi mozzarella sopiviksi suupaloiksi ja lisää ranskankerman sekaan. Sekoita kaikki keskenään ja sulje tiiviiseen rasiaan maustumaan yön yli.
Tarjoile tomaattien (pihvi-, kirsikka-, luumu tms.) ja balsamicon kera.
Olethan varovainen tryffeliöljyn kanssa. Olen itse lorautellut sitä joskus useamman tipan enkä voi sitä kenellekään suositella =)
En suosittele säilyttää tätä ruokaa enää toista päivää, koska tryffelin maku jotenkin voimistuu vähän liiankin vahvaksi.
***
The first time I ever tasted the real taste of truffle was in restaurant Roux in Lahti, Finland. I had some fish with truffle potatoe puree (yep, mashed potatoes ;). It was love at first bite. Later I did some googling and asking but Stockmann's Herkku was the answer, again. We did try truffle mushroom, too, but the taste was basically non-existant. We found truffle oil so much better!
Restaurant Roux, Lahti www.roux.fi
Truffle marinated buffalo mozzarella
Two big or four small portions
2 buffalo mozzarella
1 can / 200g Creme Fraiche or sour cream
1 tsp lemon juice
1 drop of truffle oil
salt
black pepper
Mix sour cream with lemon juice, truffle oil, salt and pepper. Slice mozzarella into nice mouthfuls and add to sour cream, store in air proof jar and store in fridge until next day.
Enjoy with tomatoes (whatever tomatoes you like) and balsamic vinegar.
Be careful with truffle oil, less is more. Believe me, one drop really is enough. =)
No comments:
Post a Comment