Monday, November 7, 2011

Tonnikalafile retikkasalaatin ja Onigirien kera | Tuna steak with radish salad and onigiri



Paistettu tonnikalapihvi raikkaan retikkasalaatin kera on kevyt, nopea ja helppo vaihtoehto hieman vaihtelua kaipaavalle. Retikkasalaatti ja Onigirit vievät vähän enemmän valmistusaikaa.


Tonnikalafilepihvit

2 annosta

2 n. 150-200 g tonnikalafilepihviä
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa


Hiero tonnikalafileiden pintaan hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kuumenna pannu kuumaksi. Paista tonnikalafileitä kuumalla pannulla n. 2-3 minuuttia per puoli.

Pihvin on tarkoitus jäädä keskeltä punertavaksi, joten älä paista liikaa. Liian kuiva ja läpikypsä tonnikala alkaa maistua pahville.

Itse lisään suolaa vasta paistamisen jälkeen, koska muuten suola palaa joko pihviin tai pannuun.

Retikkasalaatti

2 annosta

1 retikka
6 retiisiä
0,5 Nori-levyä
soijaa

sushietikkaa

Viipaloi retikasta pitkiä, ohuita suikaleita. Viipaloi ja suikaloi myös retiisit ja yhdistä ne retikan joukkoon.

Viipaloi (tai leikkaa saksilla - helpompaa) vielä Nori-levy puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, ja puolita, sekä rutista nyrkissä kasaan. Kokoa salaattiannokset, lisää norit sekä loraus soijakastiketta ja sushietikkaa salaatin päälle.

Lisukkeeksi voi tarjoa myös riisipalloja eli Onigireja, jotka tehdään sushi- tai puuroriisistä. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä. Lisää joukkoon loraus sushietikkaa ja ripaus sokeria. Pyörittele riisistä palloja. Halutessasi voit täyttää riisipallot vaikkapa tonnikalalla, lohella tai mädillä.

Riisipalloja on kiva dippailla soijakastikkeeseen, joita löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja aasialaisista ruokakaupoista. Itse taidamme kuitenkin pitäytyä Kikkoman-kastikkeessa, joka osoittautui olevan juuri sopivan suolaista monien muiden kokeilujen jälkeen.

Olen pohtinut, miksi sushi-riisin keittäminen on muka niin vaikeaa. Voi olla, että rikon tärkeitä sushi-riisilakeja, mutta en ole koskaan jaksanut antaa riisin vetäytyä ennen keittämistä. Todella hyvää siitä on kuitenkin tullut. Ehkä tärkeintä on huolehtia siitä, että riisistä ei tule liian vetistä.

Olemme joskus, hirveässä sushi-himossa, korvanneet sushietikan viinietikalla.
...Noh, eihän se sama asia ollut, mutta toimi sen hetken kuitenkin =).

***

Tuna steak with radish salad and Onigiri is a good and simple option if you're seeking for something a bit different and easy. 

Tuna steak

2 portions

two 150-200 g tuna steaks
lemon juice
olive oil
salt

Brush steaks with lemon juice and olive oil. Heat pan until very hot, add steaks and grill for 2-3 minutes per side.

Steak is supposed to stay red from the middle. Dried out tuna tastes like cardboard. I usually add salt after cooking the steak to prevent the salt of burning onto tuna or pan.

Radish salad

2 portions

1 white radish
6 red radishes
0,5 sheet of Nori
soy sauce
sushi vinegar


Slice white radish into long, thick slices. Slice also red radish. Mix both.

Slice (or cut with scissors, which is easier) Nori sheet, cut slices a half and crumble.

Make portions of salad, add Nori on top of salad. Sprikle with soy sauce and sushi vinegar.

You can also serve Onigiri's with this dish. Onigiri is a ball of rice, usually filled with either tuna, salmon or roe.
Boil sushi rice according to directions on the package. Let it cool. Add some sushi vinegar and a bit of sugar. Roll rice into small balls and fill with whatever you like. Roe is a bit difficult, though. At least we managed to get it all over the rice - but not the middle. Dip into soy sauce.

We've tried several of soy sauce's but decided to stick with good, old Kikkoman. Asian grocery stores have a great selection of soy sauce to choose from. Usually the biggest difference is the amount of salt.

I may have broken a sushi-law or two but I never drain sushi rice (or any rice). I don't see any point in that because the outcome is the same - except that you've saved an hour!

I have also replaced sushi vinegar with regular vinegar. What can I say, we were craving sushi!
It worked that one time. Kind of. =)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...