Thursday, June 28, 2012

Kuumaan kesäpäivään | Hot summer day delights

Tähän alkuun ajattelin jakaa erään mielestäni kivasti onnistuneen kuvan aiemmin kuvailemastani Blue Nun kultahippukuoharista.

Blue Nun Sparkling wine with gold flakes.

Jatketaan siis samalla aiheella eli kesäisen raikkailla juomilla. Vettä voi maustaa oikeastaan millä tahansa; sitruunalla, applesiinilla, limellä, basilikalla, mintulla, kesäkurpitsaviipaleilla yms. lista taitaa olla loputon ja osaa noista en ole itsekään kokeillut.

Water is definitely the best refreshment because you can change the taste with basically anything; lemon, oranges, lime, basil, mint, slices courgette and many many more.

Probably the best, in my opinion, is water (even mineral water) with lemon and basic - and a hint of sugar. Yum!

Mahtavan hyvä yhdistelmä on kuitenkin sitruuna ja basilika - ja vaikkapa vielä ripaus sokeria. Sitruunan ja basilikan yhdistelmä sopii todella hyvin myös kivennäisveteen.

Toinen mahtavan raikas juoma on tietysti 

Jäätee (lähde: maku.fi)


5 dl vettä
6 rkl teetä
3/4 dl hunajaa
1 kpl sitruunaa
1/2 kpl appelsiinia
3 rkl sitruunamelissaaKiehauta puoli litraa vettä. Mittaa irtotee tai nosta teepussit kiehahtaneeseen veteen, siirrä kattila sivuun ja anna teen hautua 5 minuuttia.

Siivilöi irtotee tai poista pussit ja liuota joukkoon hunaja. Kaada tee mehukannuun. Lisää jääpaloja ja/tai kylmää vettä litran verran. Näin tee jäähtyy nopeasti ja maku pysyy tuoreena. Tarkista, onko jäätee sopivan makeaa.

Viipaloi hyvin pesty sitruuna ja appelsiini. Lisää hedelmäviipaleet ja sitruunamelissan lehtiä tarjoilukannuun tai suoraan laseihin.Myös aiemmin esittelemäni inkiväärijuoma sopii kesään mainiosti! 

Täytyy myöntää, että kuumiin kesäpäiviin viittaaminen tuntuu näillä keleillä lähinnä ironialta ;)

Naputtelin pitkästä aikaa myös matkablogia. Tällä kertaa avasin vähän sitä, kuinka etsimme & varaamme matkoja. Meillä se on prosessi. =)
1 comment:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...