Monday, August 13, 2012

Ravintola Savoy | Restaurant Savoy

Puolentoista kuukauden blogiloma on päättynyt! Syksystä tulee vähintäänkin yhtä kiireinen kuin kesästä, mutta enköhän ehdi päivittää myös blogia silloin tällöin. Olen metsästänyt muutamia todella mielenkiintoisia reseptejä sekä keittokirjoja, joita en malta päästä kokeilemaan!

Lomalla vietimme kolme mahtavaa viikkoa Portugalissa. Pääpaikkana oli ihastuttava Porto, josta pyrähdimme viikoksi myös Madeiralle, sekä myöhemmin Espanjan puolelle Pontevedran kautta Santiago De Compostelaan. Tämänkertainen Portugalin matka avasi maan ruokakulttuuria todella hyvin ja uskoisin, että muutamia vaikutteita keräsimme myös omaan keittiöömme. Suuren portviinitilauksen lisäksi, tietysti. Portugalilaiseen ruokaan palaan myöhemmin ja matkavinkkejä voi myöhemmin lukea myös matkablogista (matkablogi tosin laahaa todella pahasti jäljessä. Olen vasta kirjoittamassa sinne huhtikuun Espanjan matkastamme, joten joulun tienoilla kirjoittelen todennäköisesti Portugalista ;) ..).

http://bene-viaggio.blogspot.fi/
Viime perjantaina vietimme blogin herran synttäreitä perinteisellä tyylillämme. Tällä kertaa päätin viedä päivänsankarin ansaitulle illalliselle ravintola Savoy'hin, jonne olimme ajatelleet mennä jo tovin.

Täytyy myöntää, että ihmettelen useankin Suomen paras ravintola -listan sijoituksia, koska Savoy pesee minkä tahansa suomalaisen ravintolan mennen tullen. Listojen kärjessä notkuva Farang sietäisi joutaa pari pykälää alemmas helposti. Savoy on toki huomattavasti hintavampi vaihtoehto, mutta kokonaisuutta ei mitenkään voi verrata muihin ravintoloihin - Savoy on niin paljon parempi.

Ehkäpä parasta paikassa oli palvelu. Se oli ilmiömäistä! Kaikki tarjoilijat olivat aidosti todella kohteliaita. Siis ilmiömäisen kohteliaita. Ja miellyttäviä myös. Ruokalistoja saimme alussa odottaa hetken, mutta se ei haitannut, koska alkudrinkit saimme nopeasti. Hetkeä ennen ruoan tuloa tarjoilija asetteli lautasliinat syliimme, tullessamme ravintolaan sain käsilaukulleni laukkukoukun, mennessäni naistenhuoneeseen minulle avattiin tilan ovi, tarjoilija myös neiditteli minua yms. Palvelu oli siis hämmästyttävän kohteliasta ja arvokasta. En ole koskaan aiemmin saanut Suomessa näin hyvää palvelua!

Tilasimme molemmat tarjoilijan suosittelemat menukokonaisuudet, blogin herra otti myös viinipaketin. Olin aluksi aika skeptinen alkuun tarjottua minttusalaattia kohtaan, mutta aivan turhaan - se oli todella, todella hyvää. Myös toinen ruokalaji eli kuha ja kantarellit olivat erittäni hyviä. Kuhaa seurasi  haudutettu härkä ja torvisienet - erittäin maukkaita nekin. Sommelierin suosittelemat viinit olivat hyviä myös minun ruoissani, vaikka itse otin vain kaksi viiniä; yhden alkuruoalle ja kalalle sekä toisen lihalle.

Jälkiruoan kohdalla minun pitää olla vähän pikkumainen.. Listaa katsellessani kerroin tarjoilijalle kaiken muun vaikuttavan todella hyvälle, mutta jälkiruoan lakritsi on ainesosa, jota inhoan. Hän kertoi palaavansa asiaan uuden jälkiruokavaihtoehdon kanssa. Jälkiruoan saapuessa olin itsekin unohtanut asian, mutta tämän saman tarjoilijan tuodessa annosta huomasin sen todellakin sisältävän lakritsia. En heti sanonut asiasta, koska jälkiruoka vaikutta oikeasti todella hyvältä - ja maistui myös. Eli no harm done, mutta mutta... voisi kuvitella että näin tasokkaassa paikassa en tosiaan saa sitä lakritsia, jos olen asiasta selvästi maininnut. Toisaalta olisin voinut sanoa siitä myöhemminkin, mutta jälkkäri oli niin hyvää, että päätin syödä sen. Joten mitäpä turhaan kiukuttelemaan.

Ravintolan ruokasali oli ihan kiva, joskin kulunut ja.. niin "aaltomainen". Itse en kuulu Aalto-faneihin, joten mielestäni 70-luvun tyyliin sisustettu ruokasali on nähnyt parhaat päivänsä jo 30-vuotta sitten.

Itse laittaisin tämän ravintolan kuitenkin ykköseksi erinomaisen palvelun ja ruoan mahtavan maun vuoksi. Jokaisen suomalaisen pitäisi mielestäni vierailla Savoyssa ainakin kerran elämässään.

***

Savoy is without a doubt the best restaurant in Finland. Personally, I'd ditch many of the restaurants from all those top 10 restaurants listings and replace them with Savoy. It really is the top restaurant. Savoy is, of course, much more pricy than for example the popular Farang but I have to say that it's well worth the money. The food tastes incredibly, the wines compliment the food like never before and the service is beyond excellent!

5 comments:

 1. Savoy pitää selkeästi päästi kokeilemaan. Laitan listalleni ylös.

  Etkö muuten tohdinnut ottaa kuvia täällä annoksista? ;)

  ReplyDelete
 2. Mä en oikeastaan koskaan kuvaa ruokaa ravintoloissa, paitsi jos haluan saada kotiin vinkkejä. :) Keskityn siihen syömiseen! =D

  ReplyDelete
 3. Savoy onkii kiva, kun siellä ei oo blogaajia kuvailemassa annoksiaan :D

  ReplyDelete
 4. Ravintola Savoyn pääsalin sisustus on vuodelta 1937 -ei 70-luvulta ...

  ReplyDelete
 5. Ravintola Savoyn pääsalin sisustus on vuodelta 1937 -ei 70-luvulta ...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...