Monday, June 18, 2012

Simpukoita ja kukkakaalipyree | Clams with cauliflower puree

Tämä on aika kiva, kesäinen ja kevyt alkuruoka. Itse herkuttelimme tällä ennen kuharisottoa.
Ohjeessa käytettyjä simpukoita on saatavilla Hakaniemen hallin DeliDelistä, www.delideli.fi.


Simpukat ja kukkakaalipyree

Neljälle

1 prk marinoituja simpukoita (http://www.delideli.fi/fin/?sivu=tuote&id=5)
300 g kukkakaalia
2 rkl ruokakermaa
suolaa
pippuria
3-4 siivua paahtoleipää
tilliä koristeluun

Keitä ja soseuta kukkakaali. Varo keittämästä liikaa, jottei se muutu epämääräiseksi mössöksi. Kuumenna kermatilkka kattilassa ja sekoita pyreen joukkoon, kiehauta pyre kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua, vaikkapa sen aikaa kun paistat paahtoleipäpaloja.

Poista paahtoleivistä reunat ja leikkaa neljään osaan. Ruskista paahtoleipäneliöitä kuumalla pannulla (oliivi)öljyssä.

Tarjoa kukkakaalipyre paahtoleipäviipaleiden kanssa lämpimänä. Asettele viereen myös simpukat. Koristele tillisilpulla.

Viikonloppun vietimme Tallinnassa, jossa nappasin isoäitini kirjahyllystä erään 60-luvun venäjänkielisen keittokirjan. Laivamatkalla selailin sitä vähän ja melkoinen aarrehan se onkin! Kirjassa opetetaan muun  muassa kurkkujen säilöntää ja borsch-keiton tekoa ja paljon paljon muutakin. Tulen tekemään tälle kirjalle oman osion tänne blogiin, jossa esittelen sieltä nappaamiani herkkuja. Todella hauskaa päästä kokeilemaan ohjeita, joita mummonikin on selaillut!

Jos olette Eckeröline'lla liikkeellä ja haluatte saada rauhallisen istumapaikan niin suosittelen Conference-osaston baaria. Sinne maksaa 7€ sisään (kaupan päälle saa muuten kupin kahvia), ja pääsee istumaan rauhassa ilman öriseviä turistilaumoja. Meidän matkakumppaneina oli pieni eläkeläisryhmä, jotka pelasivat korttia koko matkan. Tämä kyseinen tila on siis kai tarkoitettu hieman rauhaa kaipaaville matkustajille. Se todellakin toimii ja mennään sinne varmasti jatkossakin kun olemme kyseisellä paatilla liikkeellä! Baarista saa myös viiniä ja drinkkejä, sekä aika hyvältä vaikuttavia ruokia.


***

Clams with cauliflower puree

For Four

300 g cauliflower
2 tsp cooking cream
salt
pepper
3-4 slices of white bread
dill

Boil and mash cauliflower. Heat the cream and mix with puree. Heat puree quickly and season with salt and pepper. Let rest while you prepare the rest of the portion.

Remove crust from bread slices and cut slices into four equal squares (1 slice = 4 squares). Fry bread squares until light brown in (olive) oil.


Serve with cauliflowerpure and clams. Decorate with dill.2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...