Wednesday, June 13, 2012

Made in China

Matkoillamme haalimme laukkumme täyteen kaikenlaista jännää paikallisista ruokakaupoista. Pyydänkin blogin herraan tuomaan työmatkoiltaan uusia makuja. Hänen viimeisin matkansa suuntautui kaukaiseen Kiinaan! Tuliaiset olivat vähintäänkin mielenkiintoisia, koska hän todellakin osti sellaista, mitä emme ole aiemmin syöneet.

 Nämä olivat eräänlaisia keksejä. Päältä tämä oli kahvikakkumainen ja sisällä oli pehmeää täytettä. Nämä olivat hyviä!

Chestnut cake'it olivat hyvin samanlaisia kuin yllä olevat "kakkuset". Erona tosin se, että näiden täytteenä oli pähkinänmakuista pehmeää täytettä ja ympärillä voitaikinaa.


Tässä kahta erilaista teetä. Pyöreässä purkissa vihreää teetä (jota en ole vielä ehtinyt maistaa) ja suorakulmaisessa on käsin kieriteltyjä ja sidottuja teepalloja, jotka aukeavat kauniisti kuumassa vedessä (viereinen kuva). Olen vastaavaa teetä ostanut Itiksestä, pienestä kaupasta, jossa myydään siemeniä, teetä, jyviä yms. kilohinnalla. 

Näistä tahnoista minulla ei ole aavistustakaan lukuunottamatta noita englanninkielisiä tekstejä. Täytyypä googlailla, mitä herkkuja näistä voikaan valmistaa. Tuo keskimmäinen eli Gingli paste olikin vähän vuotanut ja täyttänyt matkalaisen laukun mielenkiintoisella aromilla.

Tämä onkin suurin mysteeri. Vakuumipakatussa lehtimöykyssä on jotain sisällä. Mutta mitä? Jää nähtäväksi!


2 comments:

  1. Me juotiin Aasian reissulla tollaisia kukkatee-juttuja. Niitä piti ostaa kotiinkin, mutta ei löydetty (lue: ei ymmärretty etikettejä) niitä mistään. Kiva tietää, että niitä saa täältä Suomestakin. :)

    ReplyDelete
  2. Sen kilokaupan tee on muuten parempaa kuin tämä "alkuperäinen" =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...