Tuesday, June 5, 2012

Tuorejuusto-marjapiirakka | Cheesecake with berries

Taannoin harkitsin marjastamista tänä syksynä. Blogin herra onneksi muistutti minua hyttysistä, hämähäkinseiteistä, marjojen puhdistamisen ihanuudesta ja muusta mukavasta, joten taidan jatkossakin hankkia marjani torilta tai kaupasta ja metsään lähden lenkille - mutta nämä kaksi pidän visusti erossa toisistaan.

Marjat ovat mahtavia, tulee ne sitten mistä tahansa. Rakastankin kaikkia marjaisia jälkiruokia yli kaiken. Tämän helpon marjapiirakan bongasin Nigellan ohjeista. Kakku oli todella hyvää, vaikka ensi kerralla aion kokeilla tavallista kakkupohjaa keksipohjan tilalla, koska keksipohja hajosi kakun leikkauksen yhteydessä ja lautaselle päästyään olikin aikamoista mössöä. Hyvää mössöä.

Naputtelen ohjetta taas pyynnöstä, ja tällä kertaa tämä meneekin blogin herran veljen perheelle!

Ehdin napata kuvan iPhonen kameralla vasta vietyäni kakun tulevan anoppini illallispöytään. Hieman harmittaa kuvan huono laatu, mutta onneksi kakku näyttää näinkin todella herkulliselta.


Tuorejuusto-marjapiirakka


350-375 g Digestive-keksejä
75 g suolatonta voita


200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kuohukermaa 
1,5 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria


runsaasti marjoja


Murusta keksit hienoksi jauhoksi ja lisää huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka keksi-voi seoksella reunoja myöten. Pohja-ainesten levitys sujuu helposti lusikan kaarevalla puolella. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.


Vispaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja pehmeäksi vaahdoksi. Levitä tuorejuustoseos kakkupohjalle ja asettele marjat päälle. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. 


Alkuperäisen ohjeen täyte oli tuorejuuston ja lemon curdin sekoitus, mutta koska blogin herra inhoaa sitruunan makua leivonnaisissa, päätin käyttää sen tilalla ihanan pehmeää kermavaahtoa.


Cheesecake with berries

350-375 g Digestive cookies
75 g unsalted butter


200 g cream cheese
1,5 dl whipping cream
1,5 dl sugar
1tl vanillin sugar

Lots of different berries.


Mix together crushed digestive cookies and slightly soft butter (hold in room temperature for about 30 minutes). Press gently on pie tin or pie dish with removable bottom - even one the sides. Place in fridge for about 30 minutes.

Whip the cream and mix evenly with cream cheese (hold cheese in room temp. for about 30 minutes), sugar and vanilla sugar.

Add cream filling on the crust evenly. Place berries on the filling. Store in fridge before serving.

3 comments:

  1. Mun (yksi) lempparipiiras on Nigellan oheella tehty marjapiiras. Täytyykin tehdä sitä tässä kesän aikana, jotta saan ikuistettua sen myös blogiin.

    Sun piirakka näyttää syötävän hyvältä! :P

    ReplyDelete
  2. Nigella osaa kyllä tehdä herkkuja =)

    ReplyDelete
  3. It looks delicious, I love berry pies!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...