Wednesday, June 6, 2012

Ruokaohjeita Venetsiasta

" Suomalaisen äidin ja kyproslaisen isän tytär Tessa Kiros on todellinen maailmankansalainen. Nelivuotiaana hän muutti perheensä kanssa Etelä-Afrikkaan, ja kahdeksantoistavuotiaana hän lähti kiertämään maailmaa tarkoituksenaan tutustua elintapoihin ja ruokakulttuureihin eri maissa. Hän on työskennellyt kokkina Lontoossa, Sydneyssä, Ateenassa ja Meksikossa.

Miehensä hän tapasi ollessaan Italiassa tutustumassa sikäläiseen kieleen ja keittiöön. Tätä nykyä Tessa Kiros asuu Toscanassa, jonka kauniista ruoista hän kirjoitti ensimmäisen kirjansa Twelve. Se on samalla, kiehtovalla tavalla henkilökohtaisen reseptikokoelma kuin hänen maailmanlaajuista kiitosta niittänyt teos Hillasaloilta oliivilehtoihin. "Tätä blogia selanneille ei varmastikaan ole jäänyt epäselväksi, että rakastamme blogin herran kanssa Italiaa yli kaiken! Syömmekin italialaista ruokaa todella usein, ja aiheeseen liittyviä keittokirjojakin on kertynyt muutama (joka on meille minimalistisille tietokonehörhöille paljon!). Ehdottomasti kaunein näistä kirjoista on Tessa Kirosin Venetsia - ruokaa & unelmia -teos, jonka saimme blogin herran äidiltä pari vuotta sitten.


Kirja on aivan upea kullattuine sivuineen, ja todella kauniine kuvineen. Se todellakin viestii aitoa Venetsian tunnelmaa. Ohjeet ovat myös todella hyviä ja hyvin kirjoitettuja. Pidän erittäin paljon myös siitä, että kirjassa kerrotaan paljon myös Venetsian historiasta, tavoista ja perinteistä. Tätä on ihanaa selailla, vaikka ei olisi ruokaa tekemässäkään.Kirja on myös mainio lahjaidea italialaisen, erityisesti venetsialaisen ruoan ystäville. Kirjaa jaksaa selailla vuodesta toiseen ja aina siitä löytää uutta kokeiltavaa. Se tuntuu myös erittäin laadukkaalle ja sitä on ihana hypistellä käsissä.

Erään viinibaarin herkullisia antimia Venetsiassa keväällä 2010. Tällaisia pieniä suupaloja olen halunnut tehdä itsekin jo pitkän aikaa.


Ei taida olla epäilystäkään siitä, mitä joukkuetta tässä blogissa kannatetaan jalkapallon EM-kisoissa!

Jätetään huomiotta siis se seikka, että blogin herra ilmoitti kannattavansa Hollantia ("..koska italialaiset jalkapalloilijat ovat neitejä....."). Perheriitaa tästä ei tullut, mutta pelien katsominen on varmasti vähän hauskempaa, kun ei olla samalla puolella.

2 comments:

 1. resepti


  Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti resepti

  Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset...

  ReplyDelete
 2. Chuck Lai
  resepti

  Chuck was born in Vietnam, raised in Pennsylvania and now calls San Francisco home. He was tired of developing and managing websites for other people/companies and serendipitously launched foodgawker in June 2008, which eventually turned into the gawkerverse network of sites. When he isn’t thinking about new features or sites to add, Chuck loves traveling, eating, watching Penn State football and volleyball, cooking, taking photos of the Golden Gate Bridge and working out (in order to eat more)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...