Tuesday, June 12, 2012

Munakoiso-lihapasta

Näitä pastaohjeita syntyy kuin sieniä sateella. Tästäkin voi kokeilla paria eri versiota joko naudanpaistilla tai lihapullilla. Maku eroaa hieman ja molemmat ovat todella hyviä.  Kuvassa siis lihapullaversio, vaikka taisin pitää naudanpaistilla tehdystä pastasta enemmän. Tästä innostuneena aion lähiaikoina kokeilla eräänlaista lasagnen ja moussakan yhdistelmää.Munakoiso-lihapasta


300 g naudanpaistia palana tai jauhelihaa
1 iso sipuli
1,5 valkosipulinkynttä hienonettuna
puolikas munakoiso
5 kirsikkatomaattia / tai kolme tavallista
1 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
ripaus rosepippuria


Ota liha huoneenlämpöön. Viipaloi ja itketä munakoisoja n. 30 minuuttia. Hienonna sipuli, valkosipuli ja leikkaa lihasta n. 1cm viipaleita. Pyyhi ylimääräinen neste munakoisoviipaleilta ja puolita ne.


Kuullota sipuli ja lisää loppuvaiheessa valkosipuli. Paista muutama minuutti ja lisää sen jälkeen munakoisoviipaleet. Alenna lämpöä ja anna muhia kannen alla n. 5 minuuttia. Lisää liha ja ruskista kevyesti. Lisää tomaatit, mausta ja anna taas muhia matalalla lämmöllä kannen alla n. 5 minuutin, kunnes munakoiso alkaa hieman pehmetä. Lisää kerma, sekoita ja anna kiehahtaa kevyesti n. 10 minuuttia. Mausta ja anna vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.


Keitä pasta ja yhdistä kastikkeeseen.


Itkevät munakoisot

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...