Wednesday, February 8, 2012

Pienet liharullat pekonissa

Tämä ohje on alunperin Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta. Itse en tosin tehnyt lihamureketta, kuten Sikke, vaan pyörittelin jauhelihamassasta pienempiä rullia, jolloin ne sai kivasti aseteltua lautaselle. Nämä ovat aivan hurjan hyviä (mikäpä ei olisi pekoniin käärittynä)!!! :)

Ruoka sopii erityisen hyvin kylmiin talvipäiviin.




Pienet liharullat pekonissa

Neljälle (noin kaksi per ruokailija)

600g jauhelihaa
0,8 dl korppujauhoja
0,8 dl kermaa
1 dl lihalientä huoneenlämpöisenä
1 muna
suolaa ja pippuria
tilkka Olivado oliiviöljyä
2 sipulia pilkottuina
2 sellerinvartta pienieksi pilkottuina


Murekkeen päälle:
1 tkl tomaattipyreetä
2 tl vahvaa sinappia
n. 8 siivua pekonia


Anna korppujauhojen turvota kerman ja lihaliemen seoksessa n. 15 min. ja lisää sitten munat ja mausta suoalla ja pippurilla.

Kuullota sipulit ja sellerinvarret öljyssä ja ripottele päälle suolaa.

Yhdistä korppujauhoseos, sipulit ja sellerit sekä jauheliha kulhossa. Anna maustua 15 -30 min.

Muotoile taikinasta n. 7cm mittaisia rullia ja sivele ne sinapin ja tomaattipyreen seoksella. Kääri rullat pekoniviipaleisiin.

Paista rullia 200-asteisessa uunissa n. 30 min.


Tarjoilin liharullia tryffeli-perunapyreen, vaniljapinaatin sekä hyvän punaviinin kera.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...