Tuesday, February 14, 2012

Renkaita ja liinoja | Settings

Mitäpä olisi hyvä ruoka ilman siihen sopivaa kattausta? Hyvää varmasti, mutta pöydän äärellä viihtyy hetken pidempään, kun kattaus on kaunis. Tässäpä muutamia esimerkkejä joistain kattauksistamme.

Tämä illallinen oli eräänä kesäiltana. Siistä syystä pidin sen suhteellisen raikkaana ja yksinkertaisena. Turkoosi kaitaliina taisi löytyä joskus sattumalta ruokaostosten lomassa jostain supermarketista.


Tämä lautasliina"rengas" löytyi keittiö- ja lahjatavaraliikkeestä pienestä Sopotista, Puolasta.


Tässä muutaman viikon takainen, hieman dramaattinen asetelma. Tästä kuvasta ei taida kauhean hyvin näkyä tuollaisia musta lehtimäisiä liuskoja pöydän keskellä (Ikeasta). Teko-pioni on aseteltu näiden liuskojen väliin ja seassa vielä muutama lehti. Pöydällä myös kiven näköisiä kynttilöitä.


Näitä orkidean kukintoja (kankaisia, tosin) löysin myös Ikeasta. Täytyypä käydä taas etsimässä kivoja tekokukkia sieltä. Nämä ovat ihan mahtavia kattauksessa. Samat kivikynttilät edelleen. Onneksi ostin niitä kaksi pakettia, joten riittää hetkeksi =)Nämä lusikat ovat Sola Switzerlandin Love Spoon-sarjaa. Bongasin nämä ensi kerran etsiessäni Bomboniere -lahjoja tuleville häävieraillemme. En kuitenkaan hankkinut lusikoita vieraille enkä itsellenikään. Sitten pari viikkoa myöhemmin samat lusikat olivat CityDeal:ssä 50% alennuksessa! =) 

Tämä on ehdottomasti yksi lempikattauksistani.
Tässä taas erään talvipäivän kattaus meille kahdelle. Tuo kimalteleva pöytäliina n H&M Home Collectionista..Hieman yksikertaisempaa taas. Tärkätyt lautasliinas pysyvät hyvin kasassa näinkin.


Pääosassa taas Iittalan Egot sekä Stockmann Casa-sarjan puualustat. Vihreä kaitaliina taitaa olla Zara Home'a. Tässä oli myöhäinen get-together eräänä kevätpäivänä.


Nämä shifonkiliinat sekä aterin-lautasliinarenkaat sain äidiltäni. Aluksi hieman epäilin shifongin käyttöä lautasliinassa, mutta hyvinhän se toimii.


Tämä taitaa olla vähän miehekkäämpi kattaus. Harmaat lautasliinat viime kesältä Italiasta.


Käytin mintunlehteä koristeluun.


Joulunajan kattaus. Tuo lasikupu joulupalloineen oli ainoa joulukoristeemme. Lasijalusta ja kupu Stockalta, musta-valkoinen pöytäliina tehty Vallilan kankaasta, kaitaliina H&M:ltä. Lasikuvun joulupallot Stockalta, Tallinnan Kaubamajasta sekä Tallinnan joulutorilta.


Olen aivan hulluna näihin lautasliinarenkaisiin, jotka löysin joulun alla Stockalta.


Seuraavaksi toivon löytäväni näitä Villeroy & Boch Urban Nature-sarjan Bridge-lautasia. Tai ehkä vain yhden. Mutta vähintään yhden! Sääli, että sarjaa ei enää myydä Suomessa eikä Eestissä. Toivotaan, että nappaan sellaisen joltain matkaltamme.
Katsokaa nyt, kuinka upea!!5 comments:

 1. Kauniita kattauksia kauniisti kuvattuna!

  ReplyDelete
 2. Voi miten kauniita kattauksia olet tehnyt. Noissa kuvissa kiteytyy hyvin se, että kattaus ja astiat on niin tärkeä osa ruokailua! Silmä lepää. :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos molemmille =) Näin kevään kolkutellessa ovelle pian pääsee taas tekemään keväisiä kattauksia. Hii! =)

  ReplyDelete
 4. Erehdyttävästi bridgen näköisen lautasen näin Tampereella kaupassa, jonka nimi oli muistaakseni Kattaus & Keittiö. Jos V&B:llä on monta samanoloista sarjaa, tämä vinkki menee vikaan, mutta pikavilkaisulla oli samannäköinen lautanen.

  ReplyDelete
 5. Kiitos vinkistä, Jonna. Pitää heti soittaa sinne ja kysellä. =)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...