Thursday, February 23, 2012

Herkullinen munakoiso | Eggplant to die for

Viime syksynä vietimme piiitkän viikonlopun Zürichissä. Ravintolatarjonta oli mahtava ja ruoat todella hyviä kaikkialla, mutta päällimmäisenä mielessä on edelleen eräässä libanonilaisessa ravintolassa syöty munakoiso. Tässä oma versiomme siitä, joka osoittautui jopa alkuperäistä paremmaksi. Syynä varmasti se, ettei heillä luultavasti ollut käytössään Juustoportin kirnuvoita =)Munakoiso uunissa

Neljälle

2 munakoisoa
100-200 g voita/kirnuvoita
suolaa
pippuria
paprikajauhetta

puoli purkkia Deliciest smetanaa
persiljaa koristeluun

Lämmitä uuni n. 180-asteeseen.

Leikkaa munakoisojen keskiosista neljä n. 4 cm paksuista viipaletta (2 viipaletta per munakoiso sen keskiosasta). Kuumenna pannulla kirnuvoi (älä polta) ja paista munakoisoviipakeita keskilämmöllä n. 5 min. 

Sulata n. 70g voita ja kaada voi vuokaan. Asettele munakoisoviipaleet vuokaan. Tee munakoisojen keskiosaan viiltoja ja sujauta niihin voinokareita sekä ripottele päälle runsaasti suolaa ja paprikajauhetta. paista uunissa n. 15 min. Tämän jälkeen käännä munakoisot sivuttain voihin ja paista uunissa n.10 min. Tämän jälkeen käännä munakoison kylkeä ja paista vielä 10 min. Lopulta käännä munakoiso ylösalaisin se puoli alaspäin, joka ei vielä ole paistunut voihin upotettuna. Tee myös tälle puolelle viiltoja ja sujauta voinokareet sekä ripottele päälle runsaasti paprikajauhetta ja suolaa. Paista vielä n. 10min.

Kun munakoisoja on paistettu voissa jokaiselta kyljeltä ja se on saanut kauniin kastanjanruskean sävyn, on munakoisoalkupala valmis. 

Ennen tarjoilua ripottele päälle vielä kevyesti paprikajauhetta. Tarjoile smetanan kera.

Tämä alkupala on aika raskas, joten se toimii parhaiten kevyen pääruoan kanssa.

Deliciest smetana on mielestäni niin lähellä niin sanottua oikeaa smetanaa kuin vain voi olla. Sen maku on kevyt ja raikas, aivan kuten eestiläisessä tai venäläisessä smetanassa. Mahtavaa, että joku vihdoin keksi valmistaa näin aidon makuista ja samettista smetanaa myös Suomessa!
Ja tässä ihana yöllinen Zürich Üetlibergin huipulta kuvattuna. 
Zürich at night seen from Üetliberg.Fried eggplant


For four
2 eggplants
100-200 g butter (Kirnuvoi)
salt
pepper
paprika (spice)

Half a can of Deliciest sour cream
parsley for decoratiom

Preheat oven to 180 degrees.

Cut eggplants in two egual pieces, cut off the edges. The eggplant slices should be about 4 cms thick (you can easily cut 2 slices from the middle of one eggplant). Heat the butter on pan (don't burn it!) and fry eggplant slices on medium heat for about 5 minutes.  


Melt about 70 grams of butter and pour it into oven pan. Put eggplant slices into pan. Cut vertical slices in the middle of eggplant and put pieces of butter into the slices. Sprinkle salt and pepper on eggplants. Place in oven for about 15 minutes. Remove pan from oven and turn eggplants sideways (black side facing the bottom of the pan) and fry in oven for 10 minutes. Turn sides and fry for 10 minutes. Then turn eggplants upside-down, cut vertical slices in the middle of it, fill with thin slices of butter, cover with salt and paprika and fry for another 10 minutes.

Eggplants are ready after all sides have been fried in butter and it's dark brown.

Serve with sour-cream and decorate with salt, paprika and parsley.

This is a very heavy starter. Works the best with a much lighter main course.

3 comments:

 1. wow mikä herkku! En voi syödä niin paljon voita ja rasvaa :(
  ... muuten tekisin sen vaikka nyt! :)

  ReplyDelete
 2. Uskoisin, että voin voi helposti korvata vaikkapa oliiviöljyllä tai sitten vähentää rasvan määrää muuten vaan. Itse joskus hieman liioittelen sen kanssa.. =)

  ReplyDelete
 3. Deliciest smetanan valmistusmaa on Viro. Virossa on aina ollut maailman paras smetana!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...