Friday, March 16, 2012

Täytetyt munakoisorullat | Aubergine with minced meat

Blogin herra pitää munakoisosta todella paljon. Erään pitkän ja työntäyteisen viikon jälkeen päätin yllättää hänet Tuulihattuenergiaa -blogista löytämilläni jauheliha-munakoisorullilla.

Rullat olivat ehdoton menestys, vaikka jouduinkin alkuperäistä reseptiä muokkaamaan hieman - olin siis unohtanut ostaa ranskankermaa, jonka korvasin Philadelphia tuorejuustolla ja parmesaninkin jouduin korvaamaan grana padanolla. Lopputulos oli kuitenkin todella herkullinen ja tässä siis tuo oma versioni reseptistä.

Jauheliha voi olla oikeastaan mitä tahansa, mistä nyt sattuu pitämään. Itse käytin paistijauhelihaa.




Täytetyt munakoisorullat
Neljälle / n. 10 kpl

2 munakoisoa
oliiviöljyä ja kirnuvoita paistamiseen

200 g jauhelihaa
1 rkl tuorejuustoa
50 g grana padanoa raastettuna
1 rkl korppujauhoja
1 iso kananmuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2 rkl persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria


Sekoita jauheliha, tuorejuusto, juustoraaste, korppujauhot, kananmuna, murskattu valkosipuli, persiljasilppu, suola ja pippuri. Laita maustumaan jääkaappiin n. tunniksi.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet esim. pellille leivinpaperille ja ripottele päälle reilusti suolaa. Itketä munakoisoja noin 1h ylimääräisen nesteen irrottamiseksi. Huuhtele sitten munakoisot ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Paista kypsäksi kirnuvoi&oliiviöljyseoksessa pannulla.

Muotoile jauhelihasta pitkulaisia pullia Aseta jauhelihapulla munakoisoviipaleen leveämpään päähän ja rullaa munakoiso varovasti tiukalle rullalle. Voit sulkea kääryleen hammastikulla.

Nosta kääryleet pieneen öljyttyyn uunivuokaan saumakohta alaspäin. Pirskottele kääryleiden päälle vielä vähän oliiviöljyä ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsää.




Munakoison viipalointi oli vähän haasteellista. Kannattaa siis ottaa rauhallisesti. :) Viipaleet eivät saisi olla ohuita eivätkä paksuja - reilu puoli sentti tai vähän vajaa sentti riittää mainiosti. Tuorejuusto toi jauhelihaan todella kivan, vähän erilaisen koostumuksen.
Söimme näitä ihan sellaisenaan punaviinin kera pieneksi iltapalaksi.

Jauhelihataikina oli niin hyvä, että tällaista tulemme varmasti tekemään jatkossakin mm. lihapulliin.

Viikonloppuna olisi tarkoitus taas kokkailla vieraille. Tällä kertaa vuorossa olisi tomaatti-chorizosalaattia alkupalaksi, pääruoaksi pizzaa (itsetehtyä tomaattikastiketta myöten) ja jälkkäriksi Soppakellarin chili-suklaa pannacotta.




The boy of the blog is absolutely crazy about aubergine. After one busy week for us workaholics I decided to surprise him with eggplants and minced meat. I found the recipe at Tuulihattuenergiaa blog and knew that this dish would definitely be the right choice.

I had to make some alterations to the original recipe because I, ye,s forgot to buy some of the engredients. I ended up replacing the creme fraiche/sour cream with Philadelphia cheese and parmesan cheese with grana padano. The end result was perfect!

Aubergine rolls

For four / 10 rolls

2 aubergines
olive oil for frying
200 g minced meat
1 tbsp Philadelphia cheese
50 g grated grana padano cheese
1 tbsp breadcrumbs
1 large egg
1 garlic glove
2 tbsp chopped parsley

salt
black pepper


Mix minced meat, both cheeses, breadcrumbs, eggs, chopped garlic, parsley, salt and pepper into even dough-like mixture. Put into fridge for about an hour.

Cut long, about 0,5-0,7cm aubergine slices. Sprinkle with salt and put aside for about an hour. During that one hour the salt will suck the extra juices out of the aubergine so that it won't become all wet when you place it in fridge. After one hour, rinse aubergine slices and wipe them with paper. Fry aubergines on frying pan until soft.

Make little meat rolls and put the meat on the narrow side of the aubergine slice. Make tight rolls and put aubergines in a small, oiled oven dish (seam-side down). Sprinkle over with some oilve oil.

Cook for 30min in abouy 175 degrees.


The rolls were very good! We enjoyed them simply with only some red wine. I'm sure they're good with basically any side-dish.

This weekend we are going to have some guests over again. We're going to serve them tomato-chorizo salad, pizza made from scratch (even the tomato sauce, of course) and chili-chocolate pannacotta!

3 comments:

  1. Mäkin voisin ilmoittautua illallisvieraaksi, jos sä kokkaat vieraille tuollaisia herkkuja. :) Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  2. Munakoiso involtini,ihanaa,kaunis kuva!(tosin minulle ilman lihaa)just söin tuollaisia rullia,tosin vuohenjuustolla ja yrteillä täytettynä ja taivaallisen tomaattikastikkeen kanssa eräässä ravintolassa parisen viikkoa sitten.Munakoiso on kyllä yksi monipuolisimmista kasviksista:)

    ReplyDelete
  3. Minulle munakoiso on suhteellisen uusi tuttavuus, joten kaikkia sen ulottuvuuksia en ole vielä tajunnut, mutta vakiokasviksen roolia se näyttää jääkaapissa ottaneen.

    Meille saa tulla syömään! On ihanaa tehdä ruokaa ystäville ja perheenjäsenille! =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...