Tuesday, March 27, 2012

Chili-suklaa pannacotta | Chili-Chocolate Pannacotta

Tykkään kutsua meille ystäviä, sukulaisia ja tuttuja syömään. Erityisesti pidän siitä, että saan yllättää ruokailijoita jollain kivoilla jujuilla, joita he eivät välttämättä ole aiemmin kokeilleet. Tämä chilin ja suklaan yhdistäminen on aika vanha juttu, mutta tiesin että viimekertaiset vieraamme eivät olleet sitä ainakaan tässä muodossa syöneet.

Chili-sukaa pannacotta löytyi Soppakellarista. Ohje oli muuten todella hyvä, mutta muokkaisin sitä jatkossa puolittamalla annoskoot, koska suklaa, chili ja kerma ovat yhdessä niin tuhteja, että noin yhden desin annos riittäisi mainiosti! Koska olen itse tottunut tekemään vähän kiinteämpää pannacottaa niin tähän lisäisin myös 1-2 liivatelehteä. Alkuperäinen koostumus oli aika vanukasmainen. Tämä onkin sitten jo niin makuasia, että kannattaa varmaan kokeilla sekä kolmella että viidellä liivatelehdellä ;)

Chili-suklaa pannacotta koristeltuna suklaarouheella sekä kultahipuilla. Koristseluun käytin punaisen Royal-patukan suklaata.

Chili-suklaa pannacotta

6-8 annosta
3 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
4-5 liivatelehteä
3 tl sokeria
1tl jauhettua vaniljaa
180 g tummaa 70% suklaata
chiliä maun mukaan (itse käytin jopa 3 tl)


Koristeeksi suklaarouhetta.

Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä n. 10 min. Laita sitten kerma, paloiteltu suklaa, chili, sokeri ja vanilja paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna varovasti kiehuvaksi, muista hämmennellä ahkerasti. Mausta seosta ja lisää chiliä, jos haluat tulisempaa. Liota kuivaksi puristetut liivatteet kerma-suklaa seokseen, sekoita hyvin. Jäähdytä esihauteessa koko ajan sekoittaen.


Kaada seos siivilän läpi annoskulhoihin ja kelmuta. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Koristele pinta suklaarouheella.Chili-chocolate Pannacotta


For 6-8

3 dl double cream
3 dl milk
4-5 gelatin leaves
3 tsp  sugar
1 tsp grounded vanilla
180 g dark 70% chocolate
chili (I used 3 tsp which was quite a lot but not too much)

Decorate with chocolate chips.

Soak gelatin leaves for about 10 minutes in gold water. Put cream, chocolate pieces, chili, sugar and vanilla to boiling pot and heat until it boils gently while whisking continuously. Add chili. Add also gelatin leaves and toss them around a little until they melt completely. Devide pannacotta in 6-8 glasses or desert molds and put away to fridge for about four hours. Decorate with chocolate chips.
2 comments:

  1. Ihania nuo kultahiput!
    Ja tuo rakenneasia on juurikin niitä makuasioita. Minä taas ehkä vierastan kovin tiukkaa pannacottaa. Ehkä siksi, koska kerran onnistuin tekemään hyydytettyä juustokakkua tuplaliivatteella. Se ei sitten enää ollutkaan kovin hyvää...

    ReplyDelete
  2. Itsekin aina stressaan liivatteesta. Joskus tehnyt myös hyytelöjuustokakkua vahingossa ja toisella kerralla koko komeus lävähti pitkin pöytää, kun poistin irrotettavat reunat. Mystinen tuo liivate =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...