Tuesday, March 20, 2012

Papuja espanjalaisittain | Spanish beans

Tämä(kin) espanjalainen annos on Jamie Oliverin käsialaa. Oman jälkemme olemme jättäneet tähän lisäämällä annokseen yrttimarinoidun karitsanpihvin sekä papupataan hieman chiliä. 

Tämän annoksen ainekset eivät ole suosikkejani, mutta onneksi usein kokeilemme myös vähän vieraampia ruokia, koska niistä usein löytyy positiivisia yllätyksiä. Tätä tulemme varmasti tekemään jatkossakin. Liha kannattaa marinoida hyvissä ajoin, vaikkapa 6-12h ennen valmistamista. Meidän pihvit ehtivät tosin nauttia marinadikylvystä vain pari tuntia, mutta onneksi olivat ehtineet saada hyvin makua kuitenkin.

Voit helposti käyttää tässä annoksessa purkkipapuja. Itse käytimme valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, joista olimme valuttaneet pois tuon tomaattikastikkeen.


Yrttimarinoitu karitsanpihvi ja papu-paprikapata

Kahdelle

Yrttimarinadi
persiljaa
rosmariinia
basilikaa
öliiviöljyä
suolaa
pippuria

Pihvit
Kaksi n. 150g palaa karitsan sisäpaistia

Papu-parikapata
n. 1 dl pieniä chorizopaloja
1 punasipuli
1 iso, punainen paprika
3 dl vettä
oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
1 laakerinlehti
500 g valkoisia papuja
400 g punamangoldia tai pinaattia
puolikas tuore chili


Valmista ensin marinadi hienontamalla yrtit aluksi veitsellä pieneksi ja sen jälkeen esim. morttelissa vielä pienemmäksi. Lisää loraus oliiviöljyä (0,5 - 1dl), suolaa ja pippuria. Sivele marinadia kevyesti pihvien pintaan ja laita maustumaan jääkaappiin 6-12 tunniksi kelmun alle tai ilmatiiviiseen rasiaan. Säilytä loput marinadista tarjoiluun.

Paista pikkuruisia chorizonpaloja pannulla oliiviöljyssä. Lisää mukaan myös suikaloitu punasipuli ja kuullota kevyesti. Tämän jälkeen lisää kuutioitu paprika. Paista miedolla lämmöllä kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Lisää mukaan myös silputtu rosmariini. laakerinlehti ja chilinpalat.

Lisää pavut, sekoita ja lisää tämän jälkeen myös vesi. Anna muhia n. 15min. Seuraile aina välillä papuja. Ne eivät saisi mössööntyä eivätkä olla liian kuivia, joten voit tarvittaessa vielä lisätä vettä.

Samalla kun papupata muhii, valmista pihvit. Ruskista pihvien pinta kirnuvoissa pannulla. Tämän jälkeen laita pihvit uunivuokaan ja tökkää toiseen pihveistä paistomittari. Paista 175 asteisessa uunissa kunnes pihvin sisälämpötila on 56 astetta. Poista pihvit uunista ja kääri ne folioon.

Juuri ennen tarjoilua, kun pihvit vetäytyvät foliossa, pienennä punamangoldi ja lisää papujen sekaan hetkeä ennen tarjoilua.

Tarjoiluvaiheessa laita pihvien päälle hieman yrttimarinadia.

Pari postausta sitten kirjoitin, kuinka en luovu herkuista edes silloin, kun pitää saada pari kiloa pois. Nyt taitaa tosin olla se hetki, kun joudun nipistämään herkuistani hieman. Kävin eilen nimittäin sovittamassa hääpukuani (kyllästyin ekaan versioon, joten vein sen muokattavasi. Sitä mm. kavennetaan aika paljon) ja siinä ompelijan kanssa epäuskoisina tuijotimme reisiäni tässä vitivalkoisessa makkarankuoressa. En tajua ollenkaan, mitä on tapahtunut, mutta reiteni ovat parissa päivässä paisuneet valtaviksi! Ehkäpä työpaikkani keittiössä lojuvat kolme valtavaa laatikollista Julia-karkkeja ovat tehneet tehtävänsä. Toisaalta olen treenannut reisiä viime aikona aika paljon, ehkäpä lihakset ovat myös turvonneet...? Täysin en herkuista kuitenkaan aio luopua. Aamulla vedin talven jälkeen ekan juoksulenkin (tyhjään vatsaan, pitäisi polttaa parhaiten rasvaa), joten eiköhän se siitä taas lähde.
    

This is another of Jamie Oliver's Spanish recipes.


Herb marinated spring lamb steak and bean stew with paprika

For two

Herb marinade

parsley
rosemary
basil
oliveoil
salt
pepper



Steaks
Two about 150 g spring lamb sirloin steaks 

Bean stew with paprika

1 dl finely chopped pieces of chorizo sausage
1 red onion
1 big, red paprika
3 dl water
oliveoil
1 small branch of rosemary
1 bay leaf
500 g white beans
400 g Swiss chard, stalks
trimmed, or spinach leaves
half of fresh chili, finely chopped

First make the marinade by finely chopping the herbs and later adding them to pestle and mortar. Add a splash of olive oil (0,5 - 1 dl), salt and pepper. hienontamalla yrtit aluksi veitsellä pieneksi ja sen jälkeen esim. morttelissa vielä pienemmäksi. Lisää loraus oliiviöljyä (0,5 - 1dl), suolaa ja pippuria. Cover steaks with marinade, cover and put to fridge for 6-12 hours.

Fry the pieces of chorizo in olive oil in a medium pan on a high heat for a few minutes. Stir in the chopped onion and pepper, then turn the heat down and cook for about 5 more minutes, or until the vegetables have softened. Roughly chop your rosemary leaves and add those to the pan along with your bay leaves and chili.

Add your beans to the pan with 350ml of water. Stir, then leave to tick away for about 20 minutes. Keep an eye on the beans and add a splash more water if they look dry.

Now start cooking the steaks. Fry them on a hot pan in butter until they look nice and brown. Then put the steaks in oven, in about 175 degrees. Also stick a food probe in one of the steaks. Cook until the temperature of the steak is 56 degrees. Remove from oven and place steaks in foil until serving.

Finely chop the stalks of the Swiss chard and add them to the pan with the beans. Roughly chop the leaves and add them to the pan for the last minute or two of cooking so as not to lose the flavour. Taste the beans and season with salt and pepper. Cook for a few more minutes if you want to achieve a thicker consistency.

Serve the steaks with bean stew. Add some marinade on the steak just before serving.

2 comments:

  1. Taas ihana resepti teiltä! Minä pidän lampaasta.

    ReplyDelete
  2. Lammas on oikeasti hyvää. Jotkut sanovat, että se maistuu villasukille, mutta ei mun mielestä ainakaan =) Hyvää on!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...