Sunday, November 13, 2011

Ruokokidesokerivanukas | Cane sugar pudding


Aloitimme tämän blogin noin viikko sitten, ja siitä lähtien olen pyrkinyt lisäämään tänne kaikki lempireseptimme.
... aika monta on vielä edessä! =)

Tämän ihanan vietnamilaisen herkun ohjeen luulin jo kadottaneeni, mutta onneksi löytyi. Ja niinkin yksinkertaisesta paikasta kuin Maku-lehden sivuilta.

Ruokokidesokerivanukas

Alunperin tämä oli palmusokeri-karamellivanukas, mutta koska meillä ei sattunut olemaan palmusokeria ja kaupatkin olivat tuona päivänä kiinni, päätin korvata sen ruokokidesokerilla. Niin ja jauhetun kanelin sijaan raastoin sekaan hieman kokonaista kanelia, jotka lopuksi vielä heitin mausteeksi vanukkaan sekaan.

4 annosta


3 dl kookosmaitoa
1,5 dl ruokokidesokeria
4 kanelitankoa
1 kpl liivatelehteä


Liota ensin liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.


Kiehauta kookosmaito. Lisää joukkoon sokeri ja kuivaksi puristettu liivatelehti. Raasta sekaan myös n. teelusikallinen kanelia. Lisää lopuksi kokonaiset kanelitangot.


Kun sokeri on sulanut, kumoa seos neljään lasiin, joista jokaisessa on yksi kanelitanko antamaan makua. Hyydytä kylmässä.

Söimme vanukasta passionhedelmän ja tamarillon kanssa. Passionhedelmän hedelmälihan sekaan kannattaa lisätä sokeria. Hedelmät tuovat vanukkaaseen todella kivan, raikkaan maun. Vanukas on itsessään todella makea.

Maku.fi on mielestäni ehdottomasti paras reseptisivusto Suomessa. Ohjeet ovat selkeitä, yksikertaisia ja jopa kokkailuun kuluva aikakin on kerrottu! Niin ja kuvat ovat upeita!
Taisinpa yhteen aikaan pyöriä sivustolla niin paljon, että blogin herra yllätti minut lehden vuosikerralla. Ihana ylläri =)

***
I've been trying to insert our favorite recipes here for a week now. There's a long way to go =) We love food. 

A while ago I thought I had lost this recipe so I started googling again. Surprisingly I found it on Maku.fi - where else! ;) 

Originally this was vietnamese palm sugar - caramel pudding but due to lack of palm sugar I turned it into cane sugar dessert. 

Cane sugar pudding

Four portions

3 dl coconut milk
1,5 dl cane sugar
4 cinnamon rolls
1 gelatin leaf


Soak the gelatine leaves in cold water for 10 minutes.


Boil coconut milk. Add sugar and squeezed gelatin leaf. Grate in also about one teaspoon of cinnamon. Add also all of the cinnamon rolls.


After the sugar has melted, pour pudding into glasses or dessert bowls. Add also one cinnamon roll per bowl. Put puddings in fridge for a couple of hours to set.

We ate puddings with tamarillo and passion fruit (add some sugar on passion fruit) because the fruit brings some freshness to the oh-so-sweet pudding.

Maku.fi is definitely the best cooking site in Finland. The recipes are simple, easy and have wonderful pictures, too! I've found lots of great recipies from both, the site and the magazine.
The boy of the blog actually ordered me the magazine as a surprise last year. It was a great surprise, and I must say, the magazine has some real good articles!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3210797/cooking-delicious-dreams?claim=2pfmfg2jyp6">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

6 comments:

 1. Teil on väga ilusti ja maitsekalt kaetud söögilaud ja häid kodugourmee-retsepte. Ülapilt on särtsakas ja ellu väri andev. Väga ilus ja silmapaistev.

  Kas te vôite öelda, kust kohast saab oma blogisse koha You might also like: Olen otsinud, aga ei ole leidnud.

  ReplyDelete
 2. Tänud! Söömine toimub ju ka silmadega. =)

  Selle lingi alt leidub: http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget
  Seda on hästi lihtne lisada. Sisestate lihtsalt oma blogi andmed ja ongi kogu lugu =)

  ReplyDelete
 3. Suur tänu! Minul see lisamine ei ônnestunud, ei tulnud Otsikko:LinkWithin ja Muokaa: pakollinen teksti oli tühi, aga ma küsin targematelt, mis on valesti? Ilusat nädalalôppu!

  ReplyDelete
 4. Nii, proovime uuesti =)


  Sisestad oma andmed, platform -lahtrist vali Blogger. Vajuta Get Widget nupule.
  Nüüd peaks avanema uus aken, mille kaudu pead installima selle omaduse, ehk vajuta Install Widget.
  Selle lingi kaudu peaksid nüüd leidma end oma blogist (Bloggeris). Select a Blog-lahtrist vali selle blogi nime, millele soovid seda widgetit -> Title-lahtrist saad muuta widgeti tiitlit (näiteks "You might also like" vms.). Nüüd vajuta nupule "Add Widget".

  Widget ongi lisatud! Kui tahad muuta widgeti asukohta lehel, liiguta hiirega kastikest koos selle widgetiga, kuhu soovid.

  Kas nüüd töötab?

  ReplyDelete
 5. Suur tänu, just nii tegin, proovisin kôiki variante. Title-lahtri all on Muokkaa tektiä (punasena kiri "pakollista kenttää ei voi jättää tyhjäksi"). Mida sa sinna kirjutasid? Kui ei kirjuta lahtrisse midagi, siis vajutades "add Widget" ei juhtu midagi. Kui kirjutan midagi lahtrisse, siis tuleb küll uus Gatget, aga ei LinkWithin, lihtsalt minu kirjutatud tekst. Ma saan aru, et see kood ei salvestu. Milles viga, ei tea? Tôenäöliselt sellesse lahtrisse Muokkaa tekstiä peab midagi kirjutama vôi peab tulema kood. Minul on see lahter tühi.

  ReplyDelete
 6. Hmm. Ma meilin sulle juhendi homme koos piltidega meilile. Ei saa eriti aru, millises staabis probleem tekkib.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...