Sunday, November 6, 2011

Mehevä suklaaleivos | Chocolate brownie #1



Ajattelin aloittaa blogikirjoittelun äskettäin löytämälläni suklaakakun ohjeella, josta tosin muokkasin leivoksen - ja lisäsin sekaan pehmeää nougat'a ja saksanpähkinöitä. En ole aiemmin ollut suuri suklaakakkujen ystävä (!), sillä niissä harvemmin maistuu oikea suklaa, mutta tätä tulee varmasti tarjoiltua jatkossakin - suklaan maku ja pehmeä koostumus ovat uskomattomia!

Ohje 4:lle


175 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl saksanpähkinöitä 
1 kpl (n. 50g) Marabou Dubbel Nougat -patukkaa
3 kpl munaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

Voitele ja jauhota neljä leivos- tai muffinivuokaa. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-voiseos munasokerivaahtoon.
Lisää vehnäjauhot taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Paloittele nougat esimerkiksi sentin viipaleiksi ja lisää ne saksanpähkinänpalojen kanssa leivosvuokien pohjalle. Kaada taikina päälle.

Paista 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Leivosten kuuluu jäädä keskeltä pehmeiksi.

Anna leivosten jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Itse poistin leivosten päälle muodostuneen kuoren ja koristelin leivokset tomusokerilla.

Kaikkien aikojen parasta suklaakakkua olen syönyt syksyllä 2010 Budapestin Coffee Heaven -nimisessä kahvilassa. Kakussa oli kerroksittain suklaataikinaa, toffeeta sekä luultavasti (en ole täysin varma) perinteistä nougat-täytettä tai marenkia ja päällä pähkinöitä. Olen etsinyt kakun reseptiä siitä lähtien - huonolla menestyksellä. Taitaapa olla suuri kokeilusessio tuloillaan lähiaikoina =).

Katsokaa nyt tuota kakkua postauksen alareunasta. Eikö olekin täydellinen!?

***

Absolutely delicious brownie recipe with nougat and walnuts - for four guests (although the man of the house says it's much better for two ;)


175 g dark chocolate
175 g butter
2 dl walnuts
1 bar (50g) Marabou Dubbel Nougat
3 eggs
2,5 dl sugar
0,5 dl plain flour

Grease and line the bases of four small cake pans or muffin moulds. Place the butter and chocolate in a heatproof bowl over a pan of simmering water.

Beat the sugar and eggs one at a time, until smooth. Mix chocolate and butter with sugar and eggs.

Cut nougat in about 1 cm pieces, add nougat and walnuts (3 nuts per pan/mould is enough) at the bottom of the mould. Add dough on top and bake in 150 degrees for about 40 minutes.

Allow to cool before serving. I cut off the crispy top and decorated my brownies with icing sugar to give it even fluffier and more delicious look.

Originally this was a chocolate cake without walnuts and nougat. Basically you can add just about anything to the dought; marshmallows, white chocolate, candies etc. Just use your imagination =)

Next I am definitely going to make the same cake with layers of the original harder nougat or meringue, caramel and chocolate dough. We had a cake like this at Coffee Heaven in Budapest (2010). It was definitely the best ever.

Look at it! Doesn't it look perfect!?

2 comments:

  1. Ihania suklaajuttuja täälläkin! Ja kauniita kuvia! Mulla on hiukan vielä opeteltavaa tuon kameran kanssa ; > ei oikein huvita kuvailla tässä pimeydessä..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...