Monday, November 7, 2011

Basilikajäätelö | Basil ice-cream



Jatketaan siis edelleen jälkiruokien parissa... ;) Minun oli kyllä tarkoitus seuraavaksi esitellä suolaisia herkkuja, mutta basilikajäätelön voi tarjota itse asiassa myös suolaisen ruoan kanssa. Kunhan käyttää kasvirasvajäätelöä, joka ei ole ihan yhtä makeaa kuin kermajäätelö, ja lisää ripauksen suolaa.

Makea basilikajäätelö on mielestämme parasta brownien tai jonkun muun suklaisen kakun tai leivoksen kanssa. Myös perinteiset piparit sopivat tämän herkun kanssa mainiosti!

Ohje 4:lle


0,5 l vaniljajäätelöä
3 dl tai ruukullinen basilikaa
ripaus vanijasokeria

Anna jäätelön sulaa huoneenlämpöiseksi mieluiten metalliastiassa. Lisää jäätelön joukkoon basilika ja vaniljasokeri. Vatkaa ainekset keskenään, tarkista maku (lisää tarvittaessa basilikaa. Basilikan on tarkoitus maistua kunnolla.) ja tasoita pinta.

Peitä astian pinta kelmulla ja siirrä jäätelö jäähtymään ja maustumaan pakastimeen pariksi tunniksi.

Ennen tarjoilua anna seistä huoneenlämmössä viitisen minuuttia, jotta jäätelön nostaminen olisi helpompaa. Koristele basilikanlehdillä.

***

I was planning to continue with some salty food but decided to present something that can be used with both - sweet or salty food. If you wish to try basil ice-cream with starter or main course I suggest to use ice-cream made with vegetable fat and replace vanilla with a bit of salt.

Sweet basil ice-cream is the best on top of a brownie or some other chocolate cake. Even traditional ginger-bread  is perfect with this ice-cream.

For four.

0,5 l vanilla ice-cream
3 dl basil
pinch of vanilla sugar

Let the ice-cream melt a little in a metal bowl in room temperature. Add basil and vanilla sugar, whisk heavily. Taste the ice-cream and add more basil, if needed. Even the surface of the ice-cream, cover the surgace with cellophane and put it in freezer for about two hours.

Before serving, let the ice-cream soften in room temperature for few minutes. Decorate with basil leaves.

1 comment:

  1. Herkullisen näköisiä jälkiruokia. Keep on posting. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...