Tuesday, June 19, 2012

Kuharisotto ja kampasimpukat | Pikeperch risotto with scallops

VIHDOINKIN!! Vihdoin pääsimme suunnittelemaan häidemme menua! Viiden ruokalajin illalliseen (+ antipastit ennen varsinaista ateriaa sekä lopuksi kakku) mahtuu siis tasapuolisesti kasviksia, lihaa, äyriäisiä sekä kolme eri jälkiruokaa (kakku mukaanlukien)! Menu on tietysti hyvin italialainen.

Ennen tuota illallista antipasteineen vieraat pääsevät nauttimaan kuohuviinistä ja antipasteista myös vihkimisen jälkeen, ennen ruokailua.

Ja sitten, kaiken juhlinnan päätteeksi palatessamme kaupunkiin (varsinainen ravintola on siis hieman kaupungin ulkopuolella) nautimme vielä viimeiset maljat ja jotain pientä naposteltavaa siinä samassa hienossa hotellissa, jossa otamme myös onnittelumaljat vihkimisen jälkeen.

Kenelläkään ei siis pitäisi ainakaan olla nälkä ;)


Kuharisotto ja kampasimpukat

4 annosta

2 dl risottoriisiä
2 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
8 dl kalalientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl voita
40 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
150 g kuhaa (paloiteltuna)
100 g jokirapuja

 
Silppua sipulit. Kuullota sipulisilppua ja riisiä oliiviöljyssä kattilassa. Sekoita koko ajan. Lisää kuumaa kalalientä vähitellen. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kun riisi on kiehunut noin 15–20 minuuttia, lisää joukkoon voi, parmesaani, kuhapalat ja ravunliha. Jatka sekoittamista noin 5 minuuttia, kunnes kalan palat ovat kypsyneet.

Paista kampasimpukoita kevyesti voissa, kunnes ovat pinnalta kullanruskeat.



Pikeperch risotto with scallops

For four
2 dl risotto rice
2 shallots
2 garlic gloves
1 tbsp olive oil
8 dl fish stock
1/2 tl salt
1/2 tl white pepper
2 tbsp butter
40 g grated parmesan
150 g pikeperch
100 g crayfish

Chop onion and  fry it slowly in olive oil on mild heat without coloring until it becomes soft. Add fish stock in small amounts while stirring continuously. Season with salt and pepper.

Boil rice on low heat for about 15-20 minutes, then add butter, parmesan, sliced fish and crayfish. Keep stirring for another five minutes until the fish is cooked. Remove from heat, place a lid on the pan and allow to sit for 2 minutes before serving.

Just before serving fry scallops in butter until they are golden brown.
 

4 comments:

  1. mmmm ihana risotto! Rakastan sitä :)

    Hyvää Juhannusta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mukavaa kesän loppua sinnekin (myöhästyin pahasti juhannustoivotuksista..)! =)

      Delete
  2. Tästä postauksesta tuli niin ikävä kampasimpukoita, liian kauan on vierähtänyt edellisestä herkutteluhetkestä niiden parissa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tähän ohjeeseen olisi pitänyt käyttää isompia simpukota, mutta maussa ei kyllä ollut mitään eroa. =) Toivottavasti olet jo ehtinyt kokkailla näitä!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...