Saturday, August 18, 2012

Amsterdamin tuliaisia

Blogi koki taas pienen muodonmuutoksen. Kuva on otettu Amsterdamista, mahtavasta pienestä italialasesta kahvila-ravintolasta, jossa jaoimme blogin herran kanssa tuon mielettömän cannolin sekä muutamat lasilliset viiniä. Kun satumme Amsterdamiin uudelleen, käymme varmasti myös syömässä täällä. Käykää tekin.

Ravintolan nimi on Cibo & Vino ja se sijaitsee osoitteessa Elandsgracht 89.

Fontillakin on toki merkityksensä; se on sama kuin meidän hääkutsuissa.


Viisauksia päiväkävelyn reitiltä


Amsterdam oli yllättävän hyvä kaupunki löytää kaikenlaista kivaa keittiöön. 

Beige-punaiset paketit ovat semolino-jauhoa, jota olenkin etsinyt. Jauhot ovat ryynimäisiä ja sopivat monien kirjoitusten mukaan pastaan hyvin. Löysimme siis Cibo&Vinon kulmilta tämän sympaattisen pienen italialaisen herkkukaupan.

Jauhopakettien vierestä oikealta löytyy valkoisia pikkukippoja. Tällaisia erilaisia pieniä astioita minun on aina pakko ostaa lähes kaikilta matkoilta. Näitä voisin käyttää tarjoillessa esim. pienen alkukeiton, kastikkeen tai jälkkärin.

Kippojen alla on bambusta valmistettuja kertakäyttöastioita. Inhoan niitä kamalia pahvilautasia, joten nämä ovat todella kivaa vaihtelua niille.


Bambulautasten päällä on Simon Leveltin pussinsulkija. Espressomme ovat usein pitkin kaappeja, joten tällaisella ne saa hyvin suljettua.

Olimme jo kuukausia etsineet hyvältä tuntuvaa pizzaleikkuria sekä valkosipulimurskainta. Katselimme Jamie Oliverin sarjaan kuuluvia, mutta nämä olivatkin sirommat ja paremman tuntuiset. Valkosipulimurskain on todella hyvä! Siinä on sellaiset pienet piikit, jotka taatusti työntävät ihan kaikki valkosipulit reikien läpi.

Heti pizzaleikkurin yläpuolella on tuollainen Cappucino Art -setti. Se sisältää siis useita kuvioituja sapluunoita, joiden läpi voi ripotella esim. kanelia maitovaahdon päälle.

Vihreäkantinen purkki on basilikalla maustettua sinappia. Todella hyvää myös juuston kanssa! Amsterdamin keskustassa on juustokauppoja joka nurkalla. Suurin osa niistä tarjoaa myös maistiaisia varmaankin jokaisesta juustostaan.

Vasemmassa reunassa setti mustia lautasliinoja Oil & Vinegarista.

4 comments:

  1. Kivoja tuliaisia olet tuonut. Ja lapsuuskeitto edellisessä postauksessa oli minulle niin tuttua. Saako nyt onnitella naimisiinmenon johdosta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei vieläkään.. reilun kuukauden kuluttua vasta :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...