Tuesday, August 21, 2012

Varsin kypsää kokeilua

Vuosi sitten juhannuksena olimme Naantalissa pari päivää. Ruokapaikaksi valikoitui monien suosittelujen johdosta ravintola Uusi Kilta. Söin siellä alkuruoaksi ylikypsää porsasta, jota sitten päätin kokeilla itsekin kotona. Kokeiluni ei johtanut aivan samaan lopputulokseen, mutta oli se vähän sinne päin. Ihan hauska kokeilu kaiken kaikkiaan, ensi kerralla tosin yritän saada lihan maukkaammaksi ja mehukkaammaksi. Kastikkeet taas olivat hyviä kokeiluja, erityiesti tuo omenakastike.Uusi Kilta oli hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä. Myös pöytävaraus oli helppoa saada. Tosin ravintolan ruokapuoli oli aika tyhjä juuri tuona iltana. Ruokiin olimme molemmat erittäin tyytyväisiä. Vierailusta alkaa olla niin kauan aikaa, että kovin kattavaa kuvausta en osaa siitä enää antaa, mutta kannattaa käydä itse testaamassa. Korkealaatuinen ravintola kauniilla paikalla Naantalissa. Palvelussa olisi ollut parantamisen varaa, koska todennäköisesti kesätöissä ollut poika oli aivan pihalla ja vähän juro. Ruoka tuli nopeasti ja kaikki toimi muuten, joten eipä se kesäpoika mitään haitannut.

Ravintolan yhteydessä, salin toisella puolella oli myös pieni drinkkibaari, joka oli todella kiva yllätys Naantalin yössä! Hauska ja rento, mutta silti tyylikäs.Ylikypsää porsasta dijon- ja omenakastikkeiden kera retiisipedillä

400 g sianlihaa
1 nippu retiisejä
marinadia oman maun mukaan
suolaa
pippuria

Pese ja kiehauta liha vedessä kattilassa. Kaada vesi ja vaahto pois, pese liha ja laita se uudelleen kattilaan. Täytä kattila runsaalla vedellä, lisää myös suola ja pippuri. Laita kiehumaan hiljalleen kunnes liha pehmenee (n. 1,5-2h).

Nosta kattila liedeltä ja huuhtele pehmennyt liha. Lihaliemi kannattaa muuten säilyttää ja tehdä siitä vaikka jotain keittoa.

anna lihan jäähtyä ja leikkaa se n. 7x7cm ohuehkoiksi paloiksi. Voitele lihanpalat marinadilla ja laita pussissa sivuun pariksi tunniksi marinoitumaan.

Juuri ennen tarjoilua poista liha pussista ja laita se pellille uuniin 275-asteeseen n. 10 minuutiksi. Kannattaa olla tarkkana, ettei liha pala.

Tarjoile retiisinviipaleiden ja alla olevien kastikkeiden kanssa.


Kylmä Dijon-kastike

4 rkl Dijon-sinappia
1 dl ranskankermaa
1 rkl ruokakermaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään.


Kylmä omenakastike sianlihalle

1/4 omenaa
1 dl ranskankermaa
1 tl ruokakermaa
ripaus suolaa

Raasta omena ja sekoita se mehuineen ranskankerman ja ruokakerman joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa.

2 comments:

  1. Mä oikeesti ihailen sua kun keksit päästä reseptit vain sen avulla mitä olet maistanut! Mä tuijotan aina niin tiiviisti reseptejä ja en uskalla niitä juurikaan lähteä muokkaamaan. Upeeta! :)

    ReplyDelete
  2. Täytyy myöntää, että tämä porsaskin oli ravintolassa kyllä sata kertaa parempaa, mutta ihan hauska se oli näinkin valmistettuna =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...