Vietimme pääsiäisen upeassa Islannissa, josta aion jossain vaiheessa kirjoitella matkablogiin. Maa on todella upea ja sieltä tarttui mukaan muutamia ruokaideoitakin - kaikki eivät ole islantilaisia, mutta uusia kuitenkin. Ravintolat olivat Islannissa muuten todella laadukkaita, siis aivan hodariständejä myöten!
Deliciest-smetanaa ei kannata korvata vaan käytä ehdottomasti juuri sitä. Se takaa juuri oikeanlaisen koostumuksen, mitä ei millään muulla smetanalla saa.
Sieltä vielä nopea piipahdus Hollantiin, josta mukaan tarttuikin muun muassa prosecco-tryffelijuustoa, baby goudaa ja aivan uskomattoman upea voiastia. Hollanti ei petä koskaan <3
Koska en ehdi nykyään ollenkaan kokkailla, pyrin niinä harvoina päivinä tekemään sitten mahdollisimman monta uutta juttua. Maaliskuun eräänä viikonloppuna päätin tehdä illallisvieraillemme kolmois-alkuruoan eli samettista hernesosekeittoa, lampaanjauhelihapullia sekä ricotta-pinaattitäytteistä pastaa pekaanipähkinöillä.
Deliciest-smetanaa ei kannata korvata vaan käytä ehdottomasti juuri sitä. Se takaa juuri oikeanlaisen koostumuksen, mitä ei millään muulla smetanalla saa.
Samettinen hernesosekeitto
2 isohkoa annosta tai 6 pientä shottiannosta.
200 g pakasteherneitä
3-4 dl kasvislientä
2 rkl vasikanfondia
suolaa
3 rkl Deliciest-smetanaa
Kiehauta kasvisliemi ja lisää pakasteherneet. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Älä keitä herneitä liikaa, jotta eivät menetä väriään. Herneet voivat olla hieman al'dente. Älä kaada nestettä pois vaan soseuta kasvisliemi-herneseos. Lisää joukoon vasikanfondi ja ensin puolet smetanasta. Jos koostumus lupaa, lisää loputkin smetanasta. Mausta suolalla. Tarjoiluvaiheessa voit lisätä keittoon nokareen smetanaa,
Lampaanlihapulla
4 kpl isoa lihapullaa
150 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
pippuria
2 rkl Deliciest-smetanaa
kirnuvoita paistamiseen
Pilko sipuli aivan pieneksi. Sekoita jauheliha, sipuli, mausteet ja smetana keskenään. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Pyörittele jauhelihasta haluamasi kokosia lihapullia ja paista voissa.
Tässä pari kuvaa Islannista!
2 isohkoa annosta tai 6 pientä shottiannosta.
200 g pakasteherneitä
3-4 dl kasvislientä
2 rkl vasikanfondia
suolaa
3 rkl Deliciest-smetanaa
Kiehauta kasvisliemi ja lisää pakasteherneet. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Älä keitä herneitä liikaa, jotta eivät menetä väriään. Herneet voivat olla hieman al'dente. Älä kaada nestettä pois vaan soseuta kasvisliemi-herneseos. Lisää joukoon vasikanfondi ja ensin puolet smetanasta. Jos koostumus lupaa, lisää loputkin smetanasta. Mausta suolalla. Tarjoiluvaiheessa voit lisätä keittoon nokareen smetanaa,
Lampaanlihapulla
4 kpl isoa lihapullaa
150 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
pippuria
2 rkl Deliciest-smetanaa
kirnuvoita paistamiseen
Pilko sipuli aivan pieneksi. Sekoita jauheliha, sipuli, mausteet ja smetana keskenään. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Pyörittele jauhelihasta haluamasi kokosia lihapullia ja paista voissa.
Tässä pari kuvaa Islannista!
Thingvellir kansallispuisto ja mannerlaatat / Thingvellir national park and tectonic plates!
Eyjafjallajökullin jäätikkö / Eyjafjallajökull glacier
Onpas tuo jäätikkö jännän näköinen!
ReplyDelete