Tuesday, March 19, 2013

Saksalainen lihapata

Kaivelin taannoin yhtä keittömme hyvin täysistä kaapeista ja löysin kaapin perältä pari pientä pakettia semolina-jauhoa, jonka ostin viime kesänä tuolloin kovin sateisesta Amsterdamista. Jauhoja pitääkin pikaisesti kokeilla ja katsoa, josko tarvitsemme niitä lisää, sillä suuntaudun pian uudelleen tuohon hauskaan kaupunkiin! Hollannin matka tulee nopeasti Islannin pyrähdyksemme jälkeen. Rakastan matkustamista, mutta tämä nimenomainen tahti tuntuu kyllä minustakin paljolta. En tosin valita ollenkaan. Täyttyypähän kaapit Semolina-jauhoista ja vähän muistakin ruoka-aineista. Fiilistelen vieläkin viime kesän keittiötarvikseostoksia Damista!

Euroopan "paremmalla puolella" kun jo ollaankin (henkisesti) niin tässäpä pari vuotta sitten löytämäni nopean saksalaisen (makkara) lihapadan ohje.



Saksalainen lihapata

600 g porsaan sisäfilettä
2 salamipatukkaa
2 pitkää bratvurstia
vehnäjauhoja leivittämiseen
jauhettua mustapippuria
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 dl cocktailkurkkuja
2 dl hapankaalia
4 dl kermaa
4 dl lihalientä
persiljasilppua

Leikkaa porsaanfilee n. 1,5 cm viipaleiksi ja muotoile ne kevyesti kämmenellä painaen. Kääntele paloja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paloittele makkarat 1,5 cm pätkiin. Ruskista ensin makkarat ja sitten lihapalat makkaroista irronneessa rasvassa. Paloittele paprikat ja kurkut. Laita kaikki ainekset paitsi persiljasilppu pataan. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Lisää päälle persiljasilppu juuri ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi pariisinperunoiden kera.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...