Tämä eestiläinen perunasalaatti kuuluu Eestissä jokaiseen perinteiseen juhlapöytään. Ei ole juhannusta eikä joulua ilman tätä herkkua! Salaatti on myös äärimmäisen koukuttava. Yksi haarukallinen ja se on menoa sitten.. Tämä nähtiin viime viikonloppuna myös papan 81-vuotis synttäreillä. Tärkeintä salaatin valmistuksessa on ainesten pilkkominen todella pieneksi.
Minusta Lauantaimakkara on hirveän pahaa. En voi edes sietää sen hajua, mutta tässä se toimii - enkä ole koskaan kuullut, että joku muu makkara sopisi siihen paremmin.
Salaattiin sopii mainiosti myös omena ja kaikkien ainesten määrää voi säädellä omien mieltymyksien mukaan.
Eestiläinen perunasalaatti
300 g lauantaimakkaraa
400 g purkkiherneitä
7 munaa keitettynä
1 iso sipuli
500 g suolakurkkua
7 keitettyä perunaa
4 dl majoneesia
2 dl smetanaa
suolaa
Pilko kaikki ainekset hyvin pieneksi. Lisää majoneesi ja smetana. Sekoita kaikki keskenään. Lisää ripaus suolaa ja tarkista maku.
Head isu!
Ensi viikonloppuna olemme pitkästä aikaa kotona. Edellinen kotiviikonloppu on ollut viimeksi kesäkuun viimeisellä viikolla. Ajattelimme testata paria ohjetta uudesta turkkilaisesta keittokirjasta. Siitä alkaa olla todella pitkä aika, kun olen viimeksi kokkaillut omassa keittiössä.
Ei-niin-pientä sipulia. Vielä.
Minusta Lauantaimakkara on hirveän pahaa. En voi edes sietää sen hajua, mutta tässä se toimii - enkä ole koskaan kuullut, että joku muu makkara sopisi siihen paremmin.
Salaattiin sopii mainiosti myös omena ja kaikkien ainesten määrää voi säädellä omien mieltymyksien mukaan.
Eestiläinen perunasalaatti
300 g lauantaimakkaraa
400 g purkkiherneitä
7 munaa keitettynä
1 iso sipuli
500 g suolakurkkua
7 keitettyä perunaa
4 dl majoneesia
2 dl smetanaa
suolaa
Pilko kaikki ainekset hyvin pieneksi. Lisää majoneesi ja smetana. Sekoita kaikki keskenään. Lisää ripaus suolaa ja tarkista maku.
Head isu!
Ensi viikonloppuna olemme pitkästä aikaa kotona. Edellinen kotiviikonloppu on ollut viimeksi kesäkuun viimeisellä viikolla. Ajattelimme testata paria ohjetta uudesta turkkilaisesta keittokirjasta. Siitä alkaa olla todella pitkä aika, kun olen viimeksi kokkaillut omassa keittiössä.
No comments:
Post a Comment