Thursday, November 8, 2012

Varsinainen mestari

Korjauksena edelliseen omenahillopostaukseen, käyttämämme omenat olivat siis Antonovkaa. Omenatietämykseni on äärimmäisen rajoittunutta ja minusta kaikki Suomessa kasvavat vaaleat omenat ovat valkeita kuulaita.

Tässä blogissa ollaan ehkä hieman yllättäenkin suuria pikaruoan ystäviä. Olemme lähi-Kotipizzamme vakioasiakkaita ja siellä tiedetään toiveemme jo kysymättäkin, joskus jopa meitä paremmin (unohdan aina, että kuitupohja on Kotzonessa sata kertaa parempi, kuin tavallinen ja unohdan mainita sen. Onneksi kotipizzayrittäjämme muistaa tämän jo ulkoa). Välillä piipahdamme toki myös aidan toisella puolella katselemassa. Viime aikoina ruoho ei ole ollut vihreämpää aidan toisella puolella.Eniten minua risoo, suorastaan hermostuttaa, Classic Pizza. Kaikki sujui hyvin viime kesään saakka, kun tämä pizzeriaketju lanseerasi suomalaiskokkien kanssa yhteistyössä suunnitellut pizzat. Kokeilin ensin Sukulan Italialaista pizzaa, joka oli ihan ok, joskin aika mauton (tryffelin mausta ei hajuakaan). Sitten, majoneesiaddiktina, päätin kokeilla Björkin aasialaisvaikutteista pizzaa, johon kuitenkin uskalsin esittää yhden muutostoiveen - ei jalapenoa, kiitos! Tämäpäs ei käynyt päinsä, "koska nämä pizzat ovat mestarien suunnittelemia eikä niitä saa muuttaa millään tavoin. Mitään ei saa lisätä eikä vähentää". Olin kirjaimellisesti järkyttynyt. Nälkäinen ja järkyttynyt. Vai että joku mestari päättää... No huhhuh.


Olen lähes aina työskennellyt asiakasrajapinnassa ja yhden asian olen oppinut: asiakas on aina oikeassa. Aina. Vaikka en itse ole koskaan työskennellyt ravintola- tai ravitsemusalalla niin kehtaan kuitenkin väittää, että asiakkaalla on aina oltava oikeus valita, mitä jättää ruoastaan pois ja mitä lisää, kunhan hinnasta sovitaan - ei kokilla.

Meni muutama kuukausi ja palasin blogin herran toiveesta tuohon pizzeriaan ja ajattelin kokeilla kepillä jäätä. Esitin saman tilauksen samalla toiveella. Ja taas kuin isku vastoin kasvoja kuulin, kuinka mestereiden pizzoja ei voi muuttaa mitenkään. Kysyin sitten, voinko saada pizzan vain parilla jalapenolla (oikeasti inhoan niitä!), mutta ei.. "ruuhka-aikana kokilla ei ole aikaa laskea mitään kappalemääriä". Olin todella tuohtunut. Siis todella. Olisin halunnut kävellä ulos, mutta koska blogin herralla oli kova nälkä, päätimme jäädä ja syödä pizzamme. Itse tilasin siis aivan eri pizzan ja jatkossa vältän kyseistä ketjua. Kotipizzassamme sentään asiakas saa valita, mitä pizzaansa ottaa (kuten kaikkialla muuallakin!), ja palvelu sekä laatu ovat aina erinomaisia!
Toinen huono kokemus koskee Hesburgerin pekonihampurilasta. Katsokaa nyt, kuinka pieneksi se on muuttunut! Sämpylä on aivan varmasti halkaisijaltaan lähes sentin pienempi, ja pihvi, tuo onneton pieni läpyskä, on ohentunut entisestään. Hampurilainen näytti surkealta ja maistui lähinnä majoneesisämpylältä. Huomatkaa, että tuo määrä majoneesia ei siis tule vakiona vaan olen itse lisännyt vielä puoli pussia kurkkumajoneesia. Toivottavasti löydätte pihvin sen seasta. Pihvi on juuri niin ohut, kuin mitä kuvassa näkyy. Ylipäätään koko hampurilainen näyttää enemmänkin nukkekotiversiolta entisestä.
 
 
 
Saa suositella hyviä grillejä ympäri Suomen, erityisesti pk-seudulla!

6 comments:

 1. Minäkin haluan päättää itse mitä laitetaan pizzan päälle. Jos pizza sisältää aineksia joista en pidä, aina kysyn saanko pizzan ilman niitä. Ja tähän asti aina onnistui!

  ReplyDelete
 2. No niinpä!! =) Asiakkaallahan pitää se sananvalta olla.

  ReplyDelete
 3. Mulla on itseasiassa ihan päinvastainen kokemus Classicista, ja samasta pizzasta. Arvoin tarjoilijalle pitkään, että onkohan se liian tulinen mulle, ja hän oma-aloitteisesti kertoi, että voidaan jättää jalapenot pois tai laittaa niitä ihan muutama. Olin hyvilläni ja pyysin paria pizzan päälle, ja niin kyseinen pizza olikin loistava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm.. ehkäpä Sellon Classic pizzassa on todellakin ymmärretty ohjeet väärin... :-?

   Delete
 4. Itse asiassa, sain itse toimitusjohtajalta tiedon, että normaali käytäntö on, ettei täytteitä vaihdeta.

  ReplyDelete
 5. Se kuitupohja kuuluu nykyään automaattisesti kozzoneen..tai on kuulunut jo pari vuotta...olin pari vuotta sitten kozzassa töissä opiskelujen ohella :D. Mutta hyvä jos kuitenkin on hyvää palvelua. Kozzan tuotteet on kyllä laadukkaita.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...