Friday, November 23, 2012

Aglio & Olio

Saku Tuomisen, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden pastakirja Aglio & Olio sisältää toistasataa alkuperäistä ja toinen toistaan herkullisempaa pastaohjetta. Kirja on todella monipuolinen, kuvat ovat hienoja, ohjeet kirjoitettu selkeästi ja muutamien ruokien kohdalla myös niiden historiaa/alkuperää on avattu. Huonoa kirjassa on se, että ainesten määrää ei kerrota kovin tarkkaan, jos ollenkaan.

Täältä löytyy aidosti hyviä, italialaisia ohjeita todella paljon. Sivuja kirjassa on 343, ja kyllä, lähes jokainen sivu pursuaa pastaohjeita. Se on todella kattava ja antaa ideoita kokeneellekin pastankeittäjälle. Kirja on konstailematon ja eroaa paljon peruskeittokirjoista yksinkertaisuudessaan. Toki ohjeet ovat monipuolisia ja kaikki niistä eivät ole niin iisejä. Kokeilemaan vaan!


Kaiken kaikkiaan hyvä kirja pastan ystäville! En suosittelisi niille, jotka kaipaavat kovin yksityiskohtaisia ohjeita. Mielestäni kirja on mainio ja sisältää paljon hieman vieraampiakin ohjeita, joihin en ole muualla törmännyt. Parhaiten se palvelee varmaan heitä, jotka ovat jo jonkin aikaa kokkaileet ja osaavat itse katsoa parhaat suhteet aines- ja maustemääriin.

Kirjasta olemme poimineet mm. Vincisgrassin sekä tuoremakkarapastan ohjeet. 
 

4 comments:

  1. Mä en voisi ostaa tota kirjaa jos siellä ei ole tarkkoja määriä kerrottuna. En ole vielä niin hyvä kokki, että voisin alkaa muunnella reseptejä, kaikki pitää tehdä just eikä melkein ohjeiden mukaan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, mulla taas on joku säätö aivoissa, että koskaan ei saa tehdä täysin ohjeiden/sääntljen mukaan =D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...