Friday, November 9, 2012

Japanilainen kokkikurssi

Meitä ei ole viime aikoina paljoa kotona näkynyt, ei arkena eikä viikonloppuna, joten ruoanlaitto on jäänyt sivuun. Onneksi olin alkusyksystä bookannut meidät Suomalais-Japanilaisen Yhdistyksen kokkikurssille, joka pidettiin viikko sitten torstaina Töölössä.

Kastikkeita

Alkuun pahoittelen heti kuvien osittain heikkoa laatua. En ole kantanut järkkäriä näihin tapahtumiin, joten iPhonen kamera palvelee - ainakin jotenkuten.

Meitä oli yhteensä noin parikymmentä. Olimme erään töölöläisen koulun kotitalousluokassa ja ryhmäjako tapahtui pöydittäin, ryhmäkoko vaihteli 4-6 hengen välillä, joist ajokainen ryhmä valmisti aterian pöytäseurueelleen.

Meille sattui aivan mahtava työpari-pariskunta! Noin 45-55 vuotias pariskunta, jotka olivat vierailleet Japanissa todella usein. Heiltä saimme mainioita matkavinkkejä toivottavasti lähitulevaisuudessa tapahtuvalle Japanin-matkallemme.


Päivän menu: SHABU SHABU (japanilainen fondue) kastikkeiden kera sekä Macha panna cotta.

Kaikki sujui hyvin luontevasti. Miehet suikaloivat lihan ja tekivät kastikkeet, naiset jälkiruan ja vihannekset.

Lihan leikkuu oli ehkä eniten aikaa vievä, koska liha piti suikaloida erityisen ohueksi. Siis todella ohueksi.

 
Lihan lisäksi meillä oli paljon vihanneksia, sieniä sekä tofua ja nuudeleita. Näitä upotimme veteen siis aivan lihan tavoin. Sen jälkeen dippasimme niitä kastikkeisiin. Aivan huippuhyvää!
 
Huomatkaa tämä myös kurssilla paljon positiivista huomiota herättänyt vihannesasetteluni.
 
 
 
 
 
 
Ohjaaja käynnistelemässä fondue-"keitintä".
 
 
 
Mmm..ruokaa!
 
 
Ja tässä kastikkeet vielä uudelleen. Etenkin tuo majoneesikastike (tuo sinapinvärinen) oli aivan mahtavan hyvää! Jaan ohjeen täällä lähiaikoina.
 
 
 
Macha pannacotasta ei ole kuvaa, koska se ei ollut hyytynyt. Aion valmistaa sitä kotona pian, joten silloin näette!
 
Eräs kurssilainen oli tuonut aitoa, japanilaista Sakea meille kaikille maisteltavaksi. Se oli aivan mahtava juttu, koska tämä Sake oli ihan eri maata kuin Alkon versiot.


Lisätietoja seurasta, ja sen kaksi vertaa vuodessa järjestettävistä kokkikursseista, löydät täältä: http://www.suomi-japani.net/


Tulevana viikonloppuna olemme pitkästä aikaa ainakin osan ajasta kotona ja ajattelimme teemaan liittyen laittaa muutamaa aasialaista herkkua kiinasta, vietnamista ja japanista! Blogin herra opetti minut taannoin syömään ankanrintaa soijakastikkeen ja ruokokidesokerin kera - oli muuten tajuttoman hyvä yhdistelmä!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 comments:

  1. Väga huvitav kursus! Sinu köögivilja-alus on tôesti pilkupüüdev ja ilus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soovitan kursust soojalt ,juhul kui sellelaadset huvi on! =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...