Monday, November 12, 2012

Banh Canh Tom -keitto

Olemme parina viikonloppuna tehneet aasialaisia ruokia yllättävänkin paljon. Sunnuntaina väsäsin vihdoin myös tätä mainiota vietnamiliasta Banh Canh Tom-keittoa, jota joidenkin ainesten puuttumisen vuoksi jouduin muokkaamaan. Lopputulos oli kuitenkin herkullisen tulinen!

Keittoa söimme siis sunnuntaina alkuruoaksi. Pääruoaksi teimme ankkaa sekä kokeilimme japanilaisella kokkikurssilla testaamaamme japanilaista fondueta. Sekoitimme siis vietnamilaisia, kiinalaisia sekä japanilaisia ruokia.



Banh Canh Tom -keitto (oma versiomme)

Neljälle/kuudelle

2 l vettä
1 kalaliemikuutio
3 rkl kalakastiketta´
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk tomaattipyreetä
1 tomaatti
70 g kalaa (esim. kuhaa)
100 g katkarapuja

50 g hienonnettua kevätsipulia 
50 g hienonnettua korianteria
2 ohueksi pilkottua tuoretta chiliä

100 g Udon- tai riisinuudeleita

Keitä vesi ja lisää liemikuutio. 

Lämmitä loraus oliiviöljyä pannulla ja paista silputut sipulit, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää sipulit keittopohjaan.

Lisää kalakastike ja suola.

Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää pieneksi pilkottu tomaatti ja paista, kunnes tomaattikuutiot pehmenevät hieman. Lisää tomaattipyree ja paista miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit pehmenevät täysin. Lisää tomattiseos keittopohjaan ja sekoita. Lisää kalanpalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Lisää katkaravut hetkeä ennen tarjoilua kuumaan keittoon. Älä keitä enää vaan anna katkarapujen kypsyä kuumassa liemessä.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Keitto ei tässä vaiheessa ole tulista eikä mausteista.

Nuudelit:

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytin riisinuudeleita: Keitä n. litra vettä. Ota pois liedeltä ja lisää nuudelit kuumaan (ei kiehuvaan!) veteen n. neljäksi minuutiksi. Valuta ja siirrä nuudelit kattilaan, jossa on kylmää vettä. Voit pitää nuudeleita kylmässä vedessä tarjoiluun asti.

Tarjoilu

Laita annos nuudeleita keittolautasen pohjalle. Lisää keitto ja ripottele päälle runsaasti kevätsipuli- ja korianterisilppua. Lisää myös chiliä maun mukaan.

Itse lisäsin keittoon vielä teelusikallisen punaista chilitahnaa tuomaan hieman lisää tulisuutta.

2 comments:

  1. Tuo on varmaankin tosi hyvää.Vietnamilainen ruoka on tosi ihanaa;tutustuin siihen Bostonissa jossa oli montakin vietnamilaista ravintolaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä parhaat kokemukset tuon kurssin lisäksi oli Zürichissä. Suomesta ei taida ainakaan vielä löytyä yhtään asiallista vietnamilaista... ehkäpä joskus sitten! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...