Monday, December 12, 2011

Paella


Meillä yleensä kokkaa blogin tyttö. Blogin herra osallistuu kyllä ruoanlaittoon, mutta hankalimmat jutut ovat tytön heiniä. Silloin, kun blogin herra kuitenkin kokkaa, tekee hän yleensä varsin aikaa vieviä juttuja. Ja hyviä! Blogin herran kokkailut onnistuvat poikkeuksetta aina.

Jostain ihmeen syystä suurin osa hänen kokkailuistaan ovat tähän asti sisältäneen sahramia =) (mm. tämä paella, risotto milanese ja pasta espanjalaisista makkaroista). Taidanpa ostaa hänelle joululahjaksi kassillisen sahramia ;)




Paella

Kuudelle

6 dl pitkäjyväistä riisiä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
300 g kananrintaa suikaleina
10.5 dl vettä
pari kourallista sinisimpukoita
250 g jättikatkaravunpyrstöjä
0.5 g sahramia
mustapippuria
suolaa
valkopippuria
2 kanaliemikuutiota
1.5 dl valkoviiniä

Valmista kanaliemi vedestä ja liemikuutioista.

Paloittele/suikaloi/viipaloi sipulit, valkosipuli, paprikat ja kananrinta. Pese simpukat ja kuori katkaravut. Heitä pois täysin sulkeutuneet simpukat.

Paista suikaloidut kanan rintapalat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita syrjään valmistuttuaan.

Paista pannulla oliiviöljyssä sipuli ja valkosipuli, lopuksi lisää sekaan myös paprika.

Lisää pannulle myös riisi, reilu puolet kanaliemestä ja kanasuikaleet. Anna kanaliemen haihtua. Maistele riisin koostumusta säännöllisesti, jotta siitä ei tule liian kuivaa tai liian vetistä. Lisää kanalientä säännöllisesti ja tarpeen mukaan.

Lisää sahrami vesitilkkaan sekoitettuna.

Lisää viini ja sekoita.

Annetaan kypsyä 5 min. Nesteen pitäisi haihtua pannulta. Paella ei kuitenkaan saa olla liian kuivaa. Maistele paellan koostumusta usein. (Lisää kanalientä tarvittaessa.)

Lisätään katkaravut ja sinisimpukat - älä kypsennä enää. Hauduta kannen alla vielä 1-2 minuutti, jotta katkaravut ja simpukat lämpenevät. Älä kuitenkaan lämmpitä liikaa, jotta ne eivät sitkisty.

Koristele muutamalla katkaravulla ja sinisimpukoilla. Tarjoile heti.

Paellaa ei kannata säilyttää seuraavaan päivään.

Eilen vasta tajusin, että jouluun - ja lomaan, on vain 2 viikkoa. Syksy ja alkutalvi ovat menneet todella kovalla vauhdilla (pääasiassa töissä istuskellen). Hyvä niin, koska kohtahan tulee tosiaan se loma ja sitten onkin kohta jo kesä. =)


***


The girl of the blog is usually the cook of the house even though the boy helps mostly always. However, the boy also cooks sometimes. He seems to choose quite time consuming recipes and so far most of his cookings have included saffron, for some strange reason. His paella, risotto milanese and chorizo pasta have all been bright yellow and "saffrony". =)

Maybe I should buy him a big, fat bag of saffron for Christmas =)


Paella

for six

6 dl long-grain rice
2 onions
2 cloves of garlic
2 red paprika
300 g sliced chicken breast
10.5 dl water
a couple of handfuls of mussels
250 g prawns
0.5 g saffron
black pepper
salt
white pepper
2 chicken bouillon cubes
1.5 dl white wine

Prepare the chicken bouillon from water and bouillon cubes.

Slice/chop/cut onions, garlic cloves, paprikas and chicken breasts. Wash mussels. Throw away the ones that are completely closed.

Fry sliced chicken in olive oil on pan. Season with salt and pepper. Put aside.

Fry also onions and garlic in olive oil, add paprika at the end.

Add also rice, about a half of chicken bouillon and slices chicken on pan with onion, garlic and paprika. Let bouillon to boil away. Taste rice frequently and add bouillon, to. Rice shouldn't be too hard or too soft.

Mix saffron with a drop of water and mix it together with all the ingredients on the pan. Add wine.

Cook for about 5 minutes or until the water has boiled away. Add bouillon if needed.

Stop cooking and add prawns and mussels. Simmer for another 1-2 minutes under lid to warm the prawns and mussels. Don't cook them too long or they get stiff and nasty.

Serve immediately with a few prawns and mussels on top.

Paella should be eaten on the day of preparation.

Enjoy =)

3 comments:

  1. Loistohomma, että lisäsit blogisi Blogloviniin. Se on niin kätevä. :)

    ReplyDelete
  2. Minun suosikki mauste on sahrami, joten laitan sahramia usein ruokaan... risottoihin, pastaan, kalan ja lihan kanssa :)
    Paella on tosi maukasta ja värikäs ruoka! Ihana :)

    ReplyDelete
  3. Meanwhile, niin.. itse on vielä päässyt siitäkään jyvälle ;) Olen siis ihan pihalla koko bloggauksesta. =D

    Piparipulla, hienoa huomata, että on muitakin sahramifaneja ;) Onhan se hieno mauste! Jossain ruokaohjelmassa sitä lisättiin juomaan... pitää varmaan testata, kun kuulosti niin eksoottiselta =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...