Sunday, December 11, 2011

Kylmäsavulohikastike mustalle pastalle | Cold smoked salmon for black pasta

Musta väri ruoassa saa ainakin tämän blogin tytön mielenkiinnon heräämään välittömästi. Meillä onkin mustaa elintarvikeväriä odottamassa mm. mustien Macaron -leivosten tekemistä. Myös itsetehty musta pasta pitää kokeilla, mutta siihen kannattaa ennemmin käyttää mustekalan mustetta, jota pitäisi löytyä Stockalta. 

Ohjeessa käyttämämme musta pasta löytyi Milanon-matkaltamme. Savulohikastikkeen ohje löytyi jostain vanhasta Viikkosavosta, joka tosin nyt näyttää jo poistuneen netistä. Onneksi olin tavoistani poiketen kirjoittanut ohjeen reseptikirjaanikin.


Kylmäsavulohikastike mustalle pastalle

Kahdelle

100 g kylmäsavulohta suikaleina
0.5 dl tomaattimehua
0.5 dl valkoviiniä
vajaa 1 dl kermaa (esim. Kevyt & paksu -kerma)

Kuumenna kylmäsavulohi ja tomaattimehu pannulla, lisää valkoviini ja lopuksi kerma. Hauduta hetki ja mausta mustapippurilla. Kaada kypsän pastan päälle.

Rouhi päälle Grana Padano -juustoa.

Blogin herra toi keittiöömme Grana Padanon ja mielestäni se peittoaakin esim. Parmesanin mennen tullen.

***

Black is an interesting color in food. At least it caughts the attention of this blog. We're planning to make this black pasta ourselves, too. For pasta it's better to use the ink of octopus, which you can buy from Stockmann (at least so I've heard). We're also going to make black macaron pastries sometime in the future.


Cold smoked salmon dressing for black pasta

100 g chopped cold smoked salmon
0.5 dl tomato juice
0.5 dl white wine
about 1 dl cream (as thick as possible)

Heat salmon and tomato juice on pan, add white wine and cream. Simmer for a while and season with black pepper. 

Serve with black pasta and Grana Padano cheese.

3 comments:

  1. Nami nami! Musta on kyllä aika kiva väri ruuassa välillä;itselläni on kaapissa mustia noodeleita,tosin ne on tehty mustasta riisistä. Ja Grana Padanoa minäkin suosin;D

    ReplyDelete
  2. Tämä on hyvä kastike! Musta ruoka on tyylikäs. Olen myös suunnittellut mustan pastan laittamista ja varmasti valmistankin sitä ensi vuoden puolella. Ainakin mustaa spagettia olen Stockmannin ruoka-osastolla nähnyt. Tosi hyvä ruoka-ohje teiltä.

    ReplyDelete
  3. Yaelian: Siellä Tallinnassa näin muuten mustaa riisiäkin! Aiemmin en ollut edes kuullut vastaavasta, ja nyt tuntuu tulevan aika useinkin vastaan =)

    Voisula: Kiitos! Ja tämä on hyvää! Vähän sellainen erilaisen makuinen savulohikastike tuon tomaattimehun ansiosta. Viini taas tuo raikkautta.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...