Thursday, December 8, 2011

Herkuttelua Tallinnassa 2011 | Wine and dine in Tallinn

Vietimme juuri pitkän viikonlopun Tallinnassa ja pääsimme kokeilemaan yhtä Eestin parhaista ravintoloista, ravintola Bordoo'ta. Ajattelinkin avata hieman ainakin meidän puolesta hyväksi todettuja ravintoloita, kahviloita ja baareja. Ravintolat ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä, kaikki tosin keskustassa.

We just spent a long weekend in Tallinn and got to try one of the best restaurants in Tallinn. So here's a little introduction of the restaurant's, bar's and cafe's we've found good. List is not in any particular order, all of these are in city centre.


Von Krahl - Baar
Rataskaevu 10/12, Vanhankaupungin raatihuoneentorilta ehkä n. 100m. / About 100m from Town Hall Square (Old town)
Avoinna / Open 12-01 (pe-la 03.00 asti)

Von Krahlin baari on päiväsaikaan yleensä aika hiljainen ja hämyinen. Sopii siis rentoihin chillailupäiviin mainiosti! Rento ja kiireetön asenne kannattaa ottaa siitäkin syystä, että baarin palvelu on toivottoman hidasta.

Von Krahl on Tallinnassa todella legendaarinen baari, joka on toiminut vuodesta 1992 lähtien. Paikka onkin vaihtanut ilmettä muutamaan kertaan vuosien saatossa (itse olen vieraillut siellä vuodesta 1999 lähtien), mutta sama tyyli on pysynyt vuodesta toiseen.
Rentouden lisäksi pidän baarista, koska se on yksi harvoista paikoista, joissa saa oikeasti hyvin tehtyä eestiläisvaikutteista venäläistä perusruokaa, kuten tattaripuuroa ja täytettyjä lettuja - pekonin kera! Nam!
Hinta-laatu -suhde on kerrassaan mainio ja paikka onkin hyvin edullinen.

Von Krahl is a legendary bar in the old town. It was established in 1992 and still going strong. During daytime bar is usually quiet and a little shady maybe with it's low-key lighting. However, that's what makes it so good for those relaxed chill out afternoons. Relaxed attitude is useful also because the service there is veery slow.

The food at Von Krahl is simple and delicious. It's one of the rare places where you can still get buckwheat with bacon and sour cream or pancakes stuffed with minced meat. Yum! The place is also very affordable.
Tattaripuuroa pekonin ja smetanan kera / Buckwheat with bacon and sour cream

Perunamuusia pekonin ja sipulin kera sekä jauhelihatäytteisiä lettuja.
Mashed potatoes with bacon and onion. Pancakes stuffed with minced meat.

Viru Keskus: Viru väljak 4/6
Keskustan ja Kadriorgin välissä / In between city centre and Kadriorg, near university of Tallinn: Narva mnt. 15
Vanhakaupunki  Old town: Kullassepa 4
Rocca al Mare: Paldiski mnt. 102

Toisena mieleeni tuli sushiravintola Silk, joita löytyy Tallinnasta nykyään neljä. Paikan Sushit ovat oikeasti hyviä ja juuri sopivan kokoisia. Sushivalikoima on todella laaja, palvelu ihan hyvää ja tilat ainakin Viru Keskuksessa ja Narva mnt. 15:ssa aika kivat. Silkistä saa Sushia myös mukaan.

Paikan nettisivut ovat aika raivostuttavat musiikkeineen ja animaatioineen, mutta sushi taivaallista.

Silk is definitely the best sushi bar in town. There are four of these bars in Tallinn.
Sushi is very very good here and the pieces are fresh and just the perfect size! You can also have sushi to go.

The website is extremely annoying, though.

Image from: http://shinshu.fm/MHz/14.16/images/AB0E1kYV.jpg
Silk Viru Keskus

Image from: http://www.viroweb.com/sivut/silk/Silk_NarvaMnt1.jpg
Silk Narva mnt. 15 (keskustan ja Kadriorgin välissä, Tallinnan yliopiston vieressä)


Elevant
Vene 5, Vanhakaupunki
Avoinna/open 12-23

Elevant yhdistelee intialaisia mausteita mm. eestiläisiin raaka-aineisiin. Viimeksi söimme esimerkiksi intialaisin vaikuttein valmistettua villisikaa ja hapankaalia. Naan-leipä oli myös varsin omalaatuista (siis hyvällä tavalla). Palvelu oli erittäin hyvää ja ruoka tuli nopeasti, vaikka saavuttuamme tarjoilija varoittelikin mahdollisesta viiveestä. Ravintolassa on kaksi ruokasalia, jotka ovat ihanan persoonallisia. Seinillä olevat taulut ovat ihan huippuja. Himoitsen erityisesti riikinkukkotaulua!

Niin tuota hapankaalimainintaani ei kannata pelästyä. Blogin herra ei kyllä hapankaalia syö, mutta rullalla naan-leivän ja villisianlihan kanssa näytti maistuvan =)

Paperilautasliinat ja reiät rottinkinojatuolien käsinojissa toivat pientä miinusta.

Elevant is a fun and warm spirited Indian style restaurant in Tallinn. It's not the usual European Indian restaurant, though. This one actually mixes local ingredients with Indian spices, for example we recently ate sauerkraut and boar Indian style. The boy of the blog never eats sauerkraut but mixed with boar meat and stuffed into naan bread he was really enjoying it. :)

The service in this restaurant was very good. The food came fast, the waitress was professional and very polite. The music was nice. Dining rooms were decorated creatively, I especially loved the beautiful art work on walls.

Paper napkins and holes on the rattan arm chairs were  bit of disappointment.

Image from: www.elevant.ee
Kauniit, ruokasaliin johdattavat kierreportaat / Beautiful stairs leading to dining room

Image from: www.elevant.ee
Ruokasali


Bordoo
Pikk 71/Tolli 2, Satamanpuoleinen vanha kaupunki / Old Town (close to harbour)

Bordoo on erittäin tasokas fine dining -ravintola vanhassa kaupungissa The Three Sisters -hotellin yhteydessä. Ruokasali on todella tyylikäs, valoisa ja avara. Palvelu ensiluokkaista. Pitää todeta, että näin hyvää ja ammattitaitoista palvelua en olekaan aiemmin saanut - missään.

Ruoka oli erittäin hyvää, esillepano täydellistä! Muutama ruoka- ja esillepanoidea lähtikin sieltä mukaan.

Fine dining on Tallinnassa saman hintaista kuin Suomessa.

Bordoo is a very high-quality fine dining restaurant in Tallinn, it's part of The Three Sisters hotel. The dining room was stylish, light and spacious. Service was excellent - probably the best and the most professional ever.

Food was extremely good. Got some ideas to try later at home, too.

Fine dining in Tallinn is the same price as in Finland.

Image from: www.bordoo.eeReval Cafe

Revalin kahviloita löytyy ympäri kaupunkia, mm. kaksi Vanhasta kaupungista ja yksi Viru Keskuksesta.
Reval Cafe -ketju on siinä mielessä erilainen kahvilaketju, että sen kaikissa kahviloissa on omat ruokalistansa ja oma tyylinsä. Pääosin tyyli on siis sellainen kiva "kiviseinät yhdistettynä pehmeisiin sohviin". Kahviloita on Tallinnassa yhteensä kuusi.

Ai niin.. ne ruokalistat.. vaikka kyseessä on kahvila, löytyy listalta muutakin kuin kahvia ja pullaa. Pikkupurtavat, pastat, jälkiruoat ja muut ruokalajit ovat herkullisia! Plussana vielä se, että eurooppalaiseen tyyliin Tallinnan kahviloissa on A-oikeudet, eli sieltä saa viiniäkin (ja muutakin tietysti). Jos jotain negatiivista pitää mainita niin yhden espresson latte kalvaa meitä Tallinnassakin.

There are several Reval Cafe's in Tallinn the nearest two city centre are two cafe's in Old Town and one in Viru Keskus. These cafe's are a part of a coffee chain but they are all quite unique with unique menu's also. Menu's include snacks, starters, pasta, desserts etc. and everything is truly tasty! A big plus is the fact that in Estonia cafe's can also serve alcohol so you can have wine here, too! The only negative side is the cafe latte, which also in Estonia, is made with one espresso. How lame.Lounge 24
Radisson Blu -hotelli, Ravala Puiestee 3

Lounge24 on todellinen turistipaikka, onhan se Radisson Blu -hotellin yhteydessä, mutta näköalan ja yllättävän hyvien drinkkien vuoksi se pitää ehdottomasti mainita. Sitäpaitsi 24:ssa käy paikallisiakin. Joskus (etenkin kesällä, kun terassi on auki). Baarissa on myös vilttejä kesät-talvet. Palvelu on hyvää, mutta edelleen todella hidasta.

Lounge24 tekee ihan hyviä drinkkejä. En ole tästä ihan varma, mutta luulen ettei eestin baarimikoilta kauheasti vaadita mitään koulutusta ja siitä syystä drinkit ovat usein vähän mitä sattuu. 24:n drinkit ovat olleet ihan hyviä.
En ole itse täällä syönyt, mutta olen kuullut ruoan olevan varsin hyvää. Noh, ainakin tuollainen juustolautanen oli herkullinen viime vuonna joulun alla.

Lounge24 is on top of Radisson Blu hotel just across Kaubamaja in Tallinn city centre. Even though the bar is in a hotel, you can actually see locals there, too. The place is good for the incredible view over Tallinn. Also, the drinks are ok.

We have never eaten here but at least the cheese plate was good! I've heard that the food is supposed to be good.

Image from: http://www.wwtbaltic.com/images/hotels/1289856679Lounge%2024%202MB.JPG


Juustolautanen / Cheese plate 12.2010


Vene 6, Vanha kaupunki / Old Town

De Pierre -kahviloita on Tallinnassa kaksi (kolmas Tartossa), Chocolats de Pierre ja Cafe Josephine. Me emme ole Josephinella käyneet, joten pitäydymme Chocolats de Pierressä. 
Tämän herkkukahvilan ohittaa helposti, joten kannattaa olla tarkkana. Pienen porttikongin kautta pääsee ihanalle sisäpihalle, joka alkaa olla tunnelmaltaan lähes itse kahvilan veroinen. Kahvila itsessään on ranskalaistyylinen, vanhanaikainen ja vähän kaoottinen. Hämärät lamput, matot, verhot, kynttilät, kristallit ja koriste-esineet täyttävät pienen tilan sympaattisesti. Kahvila on talvella erityisen tunnelmallinen. Palvelu on hyvää ja nopeaa.

Ja ne herkut.... mmm!

There are two De Pierre cafe's in Tallinn (and one in Tartu); Chocolats de Pierre and Cafe Josephine. We've only been to Chocolat's de Pierre so let's concentrate on that.

It's easy to miss this gem because you have to walk through a gateway and it's a little hidden. However, once you see the yard you know you've arrived to the right place. The cafe is so unique, beautiful, tiny, clutered and adorable french style chocolaterie. It's even more beautiful during the winter! Service was good and fast.

And the delicacies... mmm!


Ja muutama maininta vähän muistakin paikoista / Few words about other places, too.

African Kitchen saattaa vaikuttaa houkuttelevalta, mutta todellisuudessa vain alkuruoat ovat hyviä. Pääruoat muistuttavat oikeasti purkkiruoan ja koiranruoan sekoitusta. Maut samaa luokkaa. Palvelu äärimmäisen hidasta.

African Kitchen is not really worth the visit. The snacks and starters are good but the main course is like dog food. It was horrible. Also the service was probably the slowest in the city.

Peppersack tarjoaa hyvää ja maukasta ruokaa. Tilat hauskat, perinteikkäät ja noudattavat koko vanhankaupungin aikakausien tyyliä. Paikka on yleensä todella täynnä turisteja ja edes pöytävaraus ei nopeuta pöydän saamista (!?). Itse viimeksi odotimme pöytään ohjausta yli 15 min, jonka jälkeen lähdimme. Kukaan ei siis tullut edes kertomaan tai kysymään tilannetta. Kun itse käännyimme tarjoilijan puoleen kommentoi hän ettei tiedä tilannetta, koska varausvihkonen on esimiehellä ja hän tulee "pian" (pian oli siis tuo meidän reilu 15min ja jo ennen meitä siellä oli asiakkaita odottamassa varattua pöytäänsä). Jos kuitenkin onnistut saamaan pöydän niin ruoka on kyllä hyvää.

Peppersack is for tourists. I mean the food is good but the atmosphere and everything is very fake. Also, it doesn't make things any faster if you make a table reservation because it doesn't seem to have any importance there. We once stood there, waiting in line, for over 15 minutes and no one did anything. There was a long line of people with reservations and waitresses didn't seem to care. Well, if you manage to get a table, the food is good.

C'est La Vie kahvila on sisustettu 50-luvun tyyliin. Paikan leivokset ja kakut ovat todella hyviä, myös palvelu toimii! C'est La Vie'lla on myös ravintola, jota emme ole ehtineet vielä kokeilla. http://cestlavie.ee/

C'est La Vie is a wonderful cafe in 50's style. The cakes and pastries are incredible! Also the service is good. There's also a restaurant down stairs but we've never been there - yet.

Clazz on ravintola/yökerho, joka soittaa pääasiassa loungea, jazzia ja bluesia. Paikka on todella kiva ja tyylikäs, asiakaskunta aika kansainvälistä, pääasiassa kolmenkympin kieppeillä olevia aikuisia. Tämä on blogin tytöt ehdoton suosikki Tallinnan yöelämässä ja kyllä blogin herrakin siitä pitää. Me emme tosin ole mitään kovia bilettäjiä, joten paikan rento viininnautiskelu&chillailufiilis sopii meille mainosti.  www.clazz.ee

Clazz is a restaurant/night club playing lounge, jazz and blues. The place is really nice and clientele consists of international young adults in their 30's. This is a really good place for some music and chill out type night out.

4 comments:

 1. Kiitos hyvästä kulinaarisesta Tallinna-postauksesta. Viime kesänä en sinne ehtinyt,mutta ensi kesänä on kyllä pakko;ja tämä postaus voi silloin tulla tarpeeseen:)

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Nämä vinkit laitan ehdottomasti ylös ensi reissua varten. :)

  ReplyDelete
 3. Kiva, jos näistä on hyötyä. Yritän tehdä vastaavia listoja, aina kun muita hyviä paikkoja tulee mieleen - tai kokeiltua uusia.

  ReplyDelete
 4. Kiitos kattavasta katsauksesta. Tästä on taatusti hyötyä seuraavalle Tallinnan reissulle. :)

  Tuo Chocolats Pierre on minunkin suuri suosikki!
  Heti kävin luuraamassa myös Bordoon sivuja ja ilahduttavasti huomasi, että vaikka menut nyt onkin noin Suomen hintatasoa niin viinipaketti oli kyllä hieman edullisempi tai ainakin Helsingin hintoihin verrattuna. Satasella olisi saanut siis 4 rklj maistelumenun ja viinipaketin. Ei hullumpaa! Tässähän tulee ihan nälkä ja matkakuume!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...