Tuesday, May 22, 2012

Pizza-boston

Tämä on ehdoton picnic-ruoka! Nopea, kätevä, riittoista isommallekin porukalle ja tietysti herkullinen! Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.



Pizza-boston


3 dl (42 asteista) kädenlämpöistä vettä
1,5 tl kuivahiivaa
200 g vehnäjauhoja
300g durumjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Paprikaa
munakoisoa
basilikaa
tomaattia
kesäkurpitsaa
parmankinkkua tai pekonia
mozzarella-juustoa yms. pizzatäytteitä
oliiviöljyä



Tee jauhoista keko pöydälle ja keon keskelle kuoppa, jonka pohjalle tulee suola, hiiva ja puolet vedestä. Sekoittele jauhoja hiljalleen veden sekaan, kunnes seos on puuromaista. Lisää loput vedestä ja sekoita. Lisää myös öljy. Vaivaa taikinaa vähintään kymmenen minuuttia, kunnes se on erittäin tasaista ja sileää.

Laita taikina kulhoon kohoamaan leivinliinan alle noin 30-60 minuutiksi.

Itketä munakoisoviipaleita n. 30 minuttia, pilko muutkin vihannekset sekä yrtit ja paahda kasviksia kevyesti uunissa (esim. 250 asteessa n. 10-20 min). 

Kun taikina on kohonnut ja on kooltaan noin puolet alkuperäisestä taikinasta, lyö taikinasta ylimääräiset ilmat pihalle parilla iskulla ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Kauli taikina neliön muotoon, n. 0,5 mm - 1 cm paksuiseksi. 



Levitä taikinan pinnalle tomaattikastiketta. Tomaattikastikkeen ohjeen löydät täältä tai sitten voit ostaa kaupasta valmista. 


Levitä taikinan päälle tasaisesi myös paahdetut vihannekste, yrtit, öljy ja juustot. Mozzarellapaloja kannattaa laittaa taikinalevyn reunaan ja aloittaa rullaus samasta reunasta. Tällä tavalla pizzapullien keskelle jää mahtavan pehmeä mozzarellasydän. Rullaa taikina korvapuustien tapaan ja leikkaa n. 5 cm paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot vierekkäin bostonkakun tapaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nostata n. 10 min.


Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.



4 comments:

  1. Mitä ihmettä tarkoittaa "Itketä munakoisoa n. 30 minuttia"? Kuulostaa hauskalta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multa jäi tuosta sana välistä, mutta siis munakoisoviipaleita itketetään niin, että laitetaan ne pellille, ripotellaan runsaasti suolaa päälle ja annetaan olla puolisen tuntia, jonka aikana suola nostaa ylimääräiset nesteet viipaleiden pinnalle. Sitten vesi ja suola pyyhitään esim. talouspaperilla viipaleiden pinnalta.

      Näin munakoisoista ei tule uunissa vetisiä ällötyksiä =)

      Delete
  2. Replies
    1. Todellakin! Maistuu aina ja joka muodossa =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...