Friday, May 11, 2012

Valkosuklaamarjat | Berries with white chocolate

Tämä jälkiruoka on todellakin helppo - ja aivan taivaallisen hyvää! Tietysti jos ei sorru napsimaan (ja nuolemaan) loppuja suklaita on tämä jälkiruoaksi suhteellisen kevyehkökin.

Mielestäni valkosuklaa sopii marjojen kanssa paremmin kui maito- tai tumma suklaa.Valkosuklaamarjat
n. 3 mansikkaa per ruokailija
1 dl mustikoita
n. 80g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Ole tarkkana että vesihöyryä (tai vettä) ei päädy suklaan sekaan, sillä muuten se paakkuuntuu. Ota sulanut suklaa välittömästi pois kattilan päältä, ettei se pala. Kasta mansikat joko kokonaan tai puolittain suklaaseen ja asettele lautaselle niin, että suklainen puoli jää päälle.

Laita mustikat cocktailtikkuun ja kasta mustikoita suklaaseen. Voit myös kastaa vaikka joka toisen mustikan, jolloin kokonaisuudesta tulee aika hauska.

Laita suklaiset marjat jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään. Nosta marjat huoneenlämpöön (viileään paikkaan) n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile mansikkaliköörin tai kuohuviinin kera!


Kokeilimme jälkkärin kanssa kaapissamme jo pitkään odotellutta Poplen Sweet Strawberry -mansikkalikööriä. Likööri on yllättävän hyvää ja marjaisaa, vähän tahmeaa mutta ei liian siirappimaista, hieman hillomaista kylläkin. Aika hauska kokeilu. Mansikkamargaritoista pitävät varmasti tykkäävät tästä! Tarjoile ehdottomasti kylmänä!
Berries with white chocolate

About three (or more) strawberries per person
1 dl blueberries
80g white chocolate

Melt chocolate in water-bath. Don't let the water steam or water get mized with chocolate, otherwise the chocolate will turn all clumpy. Remove chocolate from water-bath immediately after it melts. Dip half of the strawberries in chocolate and place them on a plate. Do the same for the blueberries.

Place the plate with berries in fridge for about two hours. Remove berries from fridge about 20 minutes before serving.

Serve with strawberry liqueur or champaigne.

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...