Thursday, May 10, 2012

Vihreä pesto | Basil pesto

Olemme nyt muutamaan otteeseen tehneet pestoa kotona. Mortteli olisi varmasti paras peston valmistukseen, mutta vähän kärsimättöminä tyyppeinä päätimme hyödyntää sauvasekoitinta. Itsetehty pesto on todellakin aivan mahtavan makuista eikä tekemiseenkään mene kauaa, kun hyödyntää keittiön elektroniikkaa.

Tämän ohjeen löysin Riisan blogista.

Buffalomozzarellalla ja pestolla täytetty pasta tryffeli-polentapedillä.
Pasta stuffed with buffalo mozzarella ja pesto on top of truffle polenta.

Itsetehty pesto

n. 450g:n purkillinen

2 ruukkua basilikaa
25 g kevyesti ruskistettuja pinjan siemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
50 g vastaraastettua parmesaania
n. 150 ml extra vergine oliiviöljyä


Revi basilikasta lehdet ja laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää n. puolet oliiviöljystä ja sekoita lisää. Lopuksi lisää loppu oliiviöljy ja sekoita lusikalla.

Huom.! Ole tarkkana pinjansiementen ruskitamisessa. Siemeniä pidetään pannulla siis ihan lyhyen hetken, jolloin ne saa kevyen kullankeltaisen värin pintaan. Siemeniä ei saa paahtaa ruskeaksi!

Pesto säilyy suljetussa purkissa n. viikon. Voit parantaa säilyvyyttä lorauttamalla pinnalle hieman oliiviöljyä.

Kuvan lautaset löytyivät Tallinnan kaubamajasta. Lautaset ovat kauniit ja keveät - ja myös yllättävän kevyet. Voin sujauttaa lautaset myös uuniin, jos haluan pitää ruoan lämpimänä, sillä ne ovat uuninkestäviä. Voisinko enempää enää pyytääkään? :)

Edelleen herkutellaan polentalla ja pestolla.
Polenta and pesto.


Home-made pesto

about one 450g jar

2 pots of basil
25 g pine nuts

2 garlic gloves
1 tsp salt
50 g freshly grounded parmesan cheese

150 ml extra vergine olive oil

Mix all ingredients except olive oil in a blender. Then add about a half of olive oil and mix again until velvety and very smooth. Then add the rest of the olive oil and mix with spoon.

Keep pesto in a small jar in fridge.

2 comments:

  1. Mun pitäisi oikeasti tehdä pestoa itse! Olen jotenkin ajattellut aina, että en jaksa sen tekmiseen tuhrata aikaa, kun purkin voi ostaa myös valmiina.. Mutta lupaan parantaa tapani, eihän tuo vaikuta edes vaikealta hommalta! :)

    ReplyDelete
  2. Blenderiin vaan ainekset ja valmis pesto syntyy oikeasti max. vartissa. Ja on niiiiin paljon parempaa kuin kaupan purkit. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...