Tuesday, April 24, 2012

Ravintola Maharaja, Töölö

Bloggaukseni tuntuu jäävän pahasti kaiken muun jalkoihin, mutta eipä mitään, eihän tämä tästä mihinkään häviä. Ajattelin tässä taannoin alkaa kirjoitella myös lentokoneruoasta eräänlaisia arvosteluja. Täytyy myöntää, että olen yhtä hulluna lentokoneruokaan kuin lentämiseenkin enkä voisi koskaan kyllästyä kumpaankaan niistä. Blogin herra piti ideaani vähän vinksahtaneena ja luulen, että hänen (työ)matkoiltaan en tule arvosteluja saamaan. Hän ei siis ymmärrä alkuunkaan, kuinka odotan lentokoneruokaa aina vähintään yhtä paljon kuin itse lentoa. Seuraava (loma)matkamme on kesäkuussa, joten siihen asti täytyy odotella, ennen kuin pääsen jakamaan lentoherkuttelukokemuksiani. ;)

Eilen päädyimme vähän sattumalta teatteriin, jonka jälkeen olikin tietysti nälkä ja aloimme etsiä kotikulmiltamme jotain hyvää ravintolaa, joka olisi vielä siihen aikaan maanantai-illasta auki. Olemme ennekin tuskailleet ravintolojen aukioloaikojen kanssa esim. oopperan tai teatterin jälkeen arki-iltaisin. Kaikki nimittäin näyttävät sulkevan keittiönsä kello 23 aikaan, joten eipä siniä jää kauheasti aikaa herkutella.Asumme siis Töölössä ja aivan kotikulmillamme onkin intialainen ravintola Maharaja, jossa käymme säännöllisesti,varmaankin 2-3 kertaa kuukaudessa. Maharaja sattuukin olemaan auki lähes päivittäin kello 24 asti! Paikan palvelu on aina ollut todella hyvää. Ruoka tulee nopeasti ja tarjoilijat ovat aidosti ystävällisiä. Ruoka itsessään on älyttömän herkullista, ehdottomasti parasta intialaista koko kaupungissa! Nykyään syömme molemmat saman annoksen eli prawn korman, jonka kanssa otamme myös Keema Naania. Ennen varsinaista ruokaa ravintolassa saa alkuun myös aika perus-salaattia, joka koostuu vihersalaatista, kurkusta ja tomaatista. En tiedä miksi, mutta himoitsen tätä yksinkertaista salaattiakin älyttömästi! Maharajan salaattikastikkeet ovat todella herkullisia!

Alku- ja jälkiruokia ei ole tullut kauheasti maisteltua, koska annokset ovat niin herkullisia ja niin suuria, että masuun ei kyllä mahdu enää muuta pääruoan jälkeen.

Teatteri-iltamme saikin siis todella kivan päätöksen ja Maharajassa tulee varmasti käytyä entistä useammin, nyt kun tiedämme sen olevan auki pitkeälle keskiyöhön.

Koska olen viime aikoina ollut taas yhteydessä hääsuunnittelijaamme, pyörivät hääjärjestelyt mielessä lähes koko ajan. Vaikka paketti alkaakin olla aika hyvin kasassa, täytyy meidän vielä miettiä mm. kukkia, lahjoja vieraille sekä tietysti sitä tärkeintä, eli ruokaa! Vaatteet olemme hankkineet jo molemmat ja blogin herrakin löysi Madridista aivan mielettömän puvun sekä kengät. Noudan hääpukuni toisen version perjantaina.

En malta odottaa häitämme. Enkä ole oikeastaan vielä tajunnut, että häämme ovat ihan oikeasti Italiassa. Kaipa sen sitten syksyllä ymmärtää =)

Tässä vielä kuva luostarista, jonka pihassa meidät vihitään. Olen miettynyt haluanko kukkia vihkimisen ajaksi pöydälle, enkä osaa päättää. Tuollaisessa ympäristössä kukat saattavat tosin vähän hukkua kaikkeen tuohon upeuteen.3 comments:

 1. Ravintolan nimi on kyllä loistava - Maharaja. :) hah.
  Aika menee ennen häitä todella nopeasti, ennen kuin huomaatkaan on jo syyskuu! Ihania suunnitteluhetkiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, itsekin sitä joskus huvittuneena naureskelin, kunnes tajusin että se varmaan lausutaan "maharadsha" Hehe.
   Kiitos! Häiden suunnittelu on ollut ihan mahtavan kivaa. =)

   Delete
 2. Ihana hääpaikka! Ja tuossa ravintolassa olen kerran syönyt muutaman kerran,mutta kauan sitten..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...