Tuesday, April 17, 2012

Inkiväärijuoma | Ginger drink

Keski-Espanja on nyt nähty ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä matkaamme. Olimme molemmat tosiaan aiemmin käyneet Barcelonassa, mutta nyt Espanja näyttikin aivan toisen puolensa. Kuten arvata saattaa, olimme ähkyssä aivan koko matkan ajan. Kirjoittelen myöhemmin liittyen ruokaseikkailuihimme. Ruokakaupoista mukaan tarttui mm. 1,5 kg makkaroita, pateita, mustaa spagettia ja myöskin mustaa suolaa. Tuo musta suola oli kiva löytö! Mukavaa täydennystä mustien ruoka-aineiden kokoelmaani.Olen viime aikoina aika paljon selaillut herkkuja toisten blogeista. Tämä inkiväärijuoma löytyi Appelsiineja&Hunajaa -blogista. Juoma vaikutti minusta niin eksoottiselta, että otin sen heti kokeilulistalleni.


Kuvittelisin juoman olevan todella hyvää myös lämpimänä!

Tein juomaa enemmän kuin ohjeessa, joten muutin mittasuhteita jonkin verran. Lisäsin makeutusaineen tilalle sokeria.


Inkiväärijuoma

0,75l eli kannullinen


3/4 dl sitruunamehua
5 cm kokoinen pala inkivääriä
0,5 dl sokeria
n. 7 dl vettä

Jauha inkivääri pienen pieneksi silpuksi esim. teholeikkurissa. Purista sitruunasta mehu ja yhdistä se inkiväärisilppuun, veteen ja sokeriin. Sekoita hyvin ja siivilöi.


Inkiväärin terveysvaikutuksista voit lukea lisää Appelsiineja&hunajaa-blogista. Linkki yllä.

Juoma oli hyvää! Aika erikoistahan se oli, kun ei ollut vastaavaa aiemmin juonut, mutta molemmat tästä kyllä tykkäsimme kovasti. Kovina syöjinä tulemme varmasti kokeilemaan tätä myös tuhdin aterian jälkeen. Ruoansulatusta edistävää vaikutusta voi varmaankin lisätä entisestään korvaamalla tavallisen veden hiilihapotetulla vedellä.

Pari päivää ennen matkaamme löysin kauan etsimäni lautasen, eli Villeroy&Bochin Urban Nature Bridge-lautasen. Kokeilin vaihteeksi onneani Huuto.netistä ja siellähän se minua odotti, ja vieläpä todella edulliseen hintaan! Nyt täytyy vielä muutamat löytää. Espanjasta en niitä myöskään löytänyt, mutta matkaan melkein tarttuivat Octavie-sarjan shampanjalasit. Olimme kuitenkin shoppailleet jo niin paljon, että en olisi mitenkään saanut niitä mahdutettua mukaan. Noh, ehkä seuraavalla matkalla sitten.
Ginger drink


0,75 litres

3/4 dl lemon juice
5 cm piece of ginger
0,5 dl sugar
7 dl water

Ground ginger, squeeze juice from the lemon and mix it all with water and sugar. Blend, strain and enjoy =)


I'm sure the drink is delicious also as a warm beverage. And maybe it'd digestive effect can be boosted even more by replacing the still water with sparkling water!

4 comments:

 1. Jäänkin odottelemaan Espanjan -raporttia;D
  Kiva kun piditte tuosta juomasta;itse teen sitä tosi usein:talvella tosiaankin lämpimänä ja nyt kun on jo helleasteita niin erittäin kylmänä! Onnea Villeroy&Bosch-lautasen johdosta! Ja minulla on muuten tuo sama Iittalan lasimuki;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset! =) ja kiitos tosiaan myös ohjeen jakamisesta. Ohjeidesi joukossa oli myös muita todella mielenkiintoisia ja kokeilun arvoisia juttuja, joita tulen varmasti valmistamaan.

   Delete
 2. Mielenkiintoinen juoma :)
  En koskaan ollut Espanjassa, mutta minun paras kaverini asuu siellä (hän on espanjalainen). Toivottavasti joskus pääsen käymään Espanjassa!

  p.s. lisäsin sinun blogisi oman blogin listalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, oletkin itse ollut listallani jo jonkin aikaa. =)
   Espanjassa kannattaa kyllä ehdottomasti vierailla joskus. On aivan ihana maa.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...