Tuesday, September 3, 2013

Hollanti-fiilistelyä

Päätin laajentaa blogia herkkujen lisäksi myös sisustuksen ja yleisen Hollanti-fiilistelyn puolelle, ruokamme kun valmistuu nykyisin lähinnä ravintoloiden keittiöissä ja oma keittiö on pyhitetty pääasiassa voileiville. Niin ja uusi kotikin pitää sistustaa! :)Mutta aloitetaanpas ihan alusta. Muutama vuosi sitten päätimme, että haluamme muuttaa ulkomaille. Osoitteena pysyisi Eurooppa, mutta maa oli hakusessa. Ykkösvaihtoehdon Italian syvällisen tutkailun jälkeen päätimme laittaa sen sivuun- ehkä sitten eläkeellä, kahden italian kieltä taitamattoman aikuisen kun olisi hankalaa siirtää urat sinne. Keskityimme sen sijaan Keski-Eurooppaan. Toisena ajatuksena päässä pyöri Sveitsi. Eipä sekään lopulta kuukausien pohdinnan jälkeen ollut enää oikea vaihtoehto meille. Pohdimme lisäksi myös Saksaa, Iso-Britanniaa ja lopulta Hollantia. Hollanti ei ollut viimeinen vaihtoehto, mutta koska minä, blogin tyttö, en tiennyt Hollannista yhtän mitään, suhtaudun siihen varauksella. Mitäköhän siellä edes on tuulimyllyjen ja tulppaanien lisäksi? Ei varmaan mitään.

Hollanti kuitenkin yllätti. Siellähän on vaikka mitä! Ja niin paljon, että ...että.. sinne voisi vaikka muuttaa!Hollanti on äärimmäisen kansainvälinen, avoin, ystävällinen, suvaitsevainen ja todella moderni, edistyksellinen maa!

Viime vuonna, ennen häitä päätimme kuitenkin laittaa suunnitelmamme jäihin ja mennä naimisiin kaikessa rauhassa. Sen jälkeen sitten katsotaan.


Helmikuussa aloimme sitten pikkuhiljaa työn hakuun ja aika nopeasti se puhelin alkoi soidakin. Minä sain ensin oman alan töitä ja blogin herra seurasi perässä parin kuukauden kuluttua. Suomessa hankkiuduimme eroon kaikesta ylimääräisestä sohvia, pesukoneita ja jopa autoa myöten, ja asunto laitettiin vuokralle. Se oli menoa nyt.  Tulin matkalaukkuineni Eindhoveniin ensimmäistä kertaa elämässäni siis kaksi päivää ennen uuden työn aloittamista asuntoon, jota en ollut edes nähnyt kuin kuvista. Yksin. Olimme onneksi varautuneet tähän ja alku meni ihan hyvin. Sitäpaitsi blogin herra kävi täällä parin viikon välein ja viipyi viikon. Meillä kävi todella hyvä tuuri, koska kaksi kuukautta muuttoni jälkeen hänkin allekirjoitti työsopimuksen ja muutti vihdoin tänne. Vaikka kaksi kuukautta on periaatteessa lyhyt aika, tuntui se ikuisuudelta.

Nyt siis elämme täällä kolmatta kuukautta. Blogin herralla tuli täyteen reilu kuukausi. Olemme kotiutuneet todella hyvin ja viime viikonlopun Pariisin-matkan jälkeen tämä tuntui jo täysin meidän kodilta. Asuimme nämä kolme kuukauta todella pikkuisessa 30m2 yksiössä Eindhovenissa, mutta löysimme todella kivan, suuren asunnon Utrechtista, jonne muutamme pian. Kunhan saamme lattian asennettua.

Tästä se siis lähtee!

2 comments:

  1. Mahtavaa, odotan postauksia innolla :) Kävin eindhovenissa tänä kesänä ensimmäistä kertaa ystäväni luona ja ihastuin. Alankomaat on oikein mukava paikka :) kaikkea hyvää teille muuttoon.

    ReplyDelete
  2. Kitos! ja tervetuloa blogiin uudelleenkin! =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...