Sunday, January 27, 2013

Pinaatti-ricotta raviolit ja saksanpähkinäkastike

Tiziano Ferrolta tuli muutama päivä sitten uutta musiikkia. Emme olleet kumpikaan kuunnelleet italialaista musiikkia noin pariin viikkoon ja italialaista ruokaakin teimme viimeksi ehkä joulukuun alussa, jos silloinkaan. Kun Tiziano pamahti soimaan, vajosimme molemmat melkoiseen Italia-ikävään. Samana päivänä sain postista lapun, että hääkuvat olivat vihdoin ja viimein saapuneet (en tosin ole vielä ehtinyt hakea niitä). Mikäpä olisi parempi ajankohta kokeilla häämenumme ruokia kuin nyt.

Hääpostauskin on muutamaa kuvaa vaille valmis.
Tässä siis häidemme primi piatti eli ravioleja saksanpähkinäkastikkeessa. Annokset ja maut olivat aika erilaisia, mutta molemmat todella onnistuneita. Secondina oli naudanliha "tagliata", jonka ohjeen naputtelen lähipäivinä. Blogin herra on meidän lihamestarimme ja kuten aina ennenkin, lopputulos oli mieletön!

Tuon raviolimuotin ostimme muuten syksyllä Napolista ja se toimii todella hyvin!

Pinaatti-ricotta raviolit

Tästä ohjeesta tulee ravioleja n. 4-6 hengelle. Itse laitoimme loput pakastimeen.

Pastataikinan teosta ja pastakoneestamme voit lukea lisää aiemmasta postauksesta: Pasta!

Pastataikina:

300 g durumjauhoja (tai extrahienoja 00-jauhoja, esim. De Cecco-merkkisiä löytyy Stockalta)
3 munaa
suolaa

Pinaatti-ricottatäyte:


200 g ricottaa
100 g raastettua parmesania
300 g pinaattia
suolaa
pippuria


Tee jauhoista keko pöydälle. Tee keon keskelle kolo ja riko munat siihen. Sekoittele jauhoja pikkuhiljaa munien sekaan. Kun jauhot ja munat ovat sekoittuneet vaivaa taikinaa kunnolla n. 10 minuuttia. Tee taikinasta tasainen pallo, kelmuta ja laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Ota taikina esiin, jaa kahteen osaan (kelmuta toinen osa ja laita sivuun), vaivaa taas muutamien minuuttien ajan ja kauli taikinaa pastakoneella ensin 0-asteella muutaman kerran. Sen jälkeen kauli taikina pastakoneella erittäin ohukeksi levyksi. Leikkaa pastalevystä yksi raviolimuotin pituinen (ja levyinen) pala ja laita se muotin päälle. Painele täytekohtia kevyesti. Tämän jälkeen taittele loppu taikinalevy kevyesti ja kelmuta (kevyesti). Tulet tarvitsemaan tätä aivan pian uudelleen!

Laita täyte taikinan päälle muotteihin, painele reunoja kevyesti. Tämän jälkeen ota taikinalevy taas esiin ja leikkaa siitä toinen raviolimuottilevyn kokoinen pala. Laita pala raviolimuottilevyn päälle ja painele kevyesti. Kauli taikina kunnolla muottiin kiinni ja painele vielä kaikki reunat sormella tai lusikalla/veitsen päällä tms. mikä nyt sattuu tuntumaan tehokkaimmalta. Irrota raviolimuotin reunaan jääneet taikinat ja ala irrottelemaan ravioleja muotista sormin tai käyttäen veistä apuna. Ensimmäinen muotti vie aikaa, mutta seuraavat etenee jo vauhdilla. Itse saimme tästä taikinasta tehtyä n. 4 muotillista. 

Laita valmiit raviolit sivuun esim. lautaselle kelmun alle (älä anna kuivua). Raviolien keittoaika on vain pari minuuttia. Keitä vasta hetkeä ennen tarjoilua.

Kermainen saksanpähkinäkastike

2 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl parmesania
2 dl ruokakermaa
1 rkl voita
loraus oliiviöljyä

Hienonna pähkinät hienoksi rouheeksi ja ruskista kevyesti pannulla. Laita sekaan myös rikottu/murskattu valkosipulinkynsi, voi ja oliiviöljy. Sekoita ja ruskista vielä hetken. Lopuksi lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää raastettu parmesan ja kiehauta kevyesti. Kastike saa jäädä aika paksuksi.

Tarjoile raviolien kanssa.


Käytimme kastikkeen valmistuksessa uutta, New Yorkista ostamaamme pannua ja nyt haluan palata sinne takaisin hakemaan viisi kappaletta lisää. Pannu on täydellinen! Se on ruostumatonta terästä, sen kahva on silikonia, pannu kuumenee hetkessä todella kuumaksi ja mikään, siis MIKÄÄN ei palanut pohjaan vaikka pannu oli oikeasti hyvin kuuma!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...