Wednesday, March 6, 2013

Granaattiomenan siemenet talteen | De-seeding a pomegranate

Ruokavalioni koostuu nykyään aamuisin ja päivisin aika terveellisestä ja tasapainoisesta, sopivasta protsku-hiilarisuhteesta. Etenkin aamuisin syön rahkaa, jota tuunaan aina miten milloinkin. Yksi aivan parhaista rahkatuunauksista on mustikoiden ja granaattiomenan sekoitus. Namnam! (tosin iltaisin vierailemme aina 50m päässä olevassa lähikaupassa, jonka karkkihylly on ihana - motivaattorinsa kullakin).

Granaattiomenan siementen poistaminen (eli siis sen syötävän osan) on aika hermoja raastavaa ja sotkuistakin.. tai siis oli, kunnes äitini kertoi tästä ällistyttävän helposta ja hyvästä tavasta! Eli puolita granaattiomena ja hakkaa sitä esim. puulastalla tai -lusikalla. Siinäpä se! Saat siistin kasan granaattiomenan siemeniä. Sotkua syntyy tosin vieläkin, mutta paljon vähemmän!


https://www.youtube.com/watch?v=oyTRkUTtgic

Lately my diet has consisted of quite healthy ingredients and just right amount of carbs and protein. Especially in the mornings I've learned to eat curd with all kinds of add-on's. One of the best curd-mixes is definitely blueberries with pomegranate. Yum! (in the evenings we're regulars at the nearby grocery store which has a beautiful candy and potato chip collection. I guess we all get our motivation from different things... ;)

De-seeding a pomegranate can be never-wrecking and really messy.... or it was until my mother told me about this wonderful trick. All you need is wooden spoon or spatula and some muscle power (not much). It's still messy, but much less.

5 comments:

 1. Mä oon yrittänyt tota hakkaamista, mutta oon todennut käsin repimisen kuitenkin parhaaksi tekniikaksi. Sillä tavoin saa kaikki siemenet talteen vähän raaemmastakin granaattiomenasta. Toi hakkaustyyli sopii musta vaan tosi kypsään omppuun.

  Granaattiomenat ovat herkkua ja ihan sairaan terveellisiä! Nam. :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Löysin Itiksestä venäläisestä ruokakaupasta granaattiomenasiirappia. Se sekoittuna granaattiomenan siemeniin ja jätskiin on myös todella hyvää! =)

   Delete
 2. Täällä kun kasvaa ja syödäänkin paljon granaattiomenia niin niitä tulee paljon käytettyäkin. Parhaiten saan niin että hieman hakkaan niitä ja poistan ne valkoiset seinämät,mutta olen ajatellut sellaisen ihan varta vasten täällä granaattiomenan siementen keruuseen kehitetyn kulhon hankkimista...

  http://www.mshoham.com/Site/pages/inPage.asp?catID=8&subID=158&ssubID=160

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin tuollaisen kulhon joskus ja mietin, että syökö joku granaattiomenoita oikeasti niin paljon, että tuo on tarpeen - mutta ilmeisesti kyllä =)

   Delete
 3. Hyvä lukija! Tule auta voittamaan nälkä ja tee lahjoitus kehitysmaiden naisviljelijöiden hyväksi. Voisula

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...