Thursday, June 28, 2012

Kuumaan kesäpäivään | Hot summer day delights

Tähän alkuun ajattelin jakaa erään mielestäni kivasti onnistuneen kuvan aiemmin kuvailemastani Blue Nun kultahippukuoharista.

Blue Nun Sparkling wine with gold flakes.

Jatketaan siis samalla aiheella eli kesäisen raikkailla juomilla. Vettä voi maustaa oikeastaan millä tahansa; sitruunalla, applesiinilla, limellä, basilikalla, mintulla, kesäkurpitsaviipaleilla yms. lista taitaa olla loputon ja osaa noista en ole itsekään kokeillut.

Water is definitely the best refreshment because you can change the taste with basically anything; lemon, oranges, lime, basil, mint, slices courgette and many many more.

Probably the best, in my opinion, is water (even mineral water) with lemon and basic - and a hint of sugar. Yum!

Mahtavan hyvä yhdistelmä on kuitenkin sitruuna ja basilika - ja vaikkapa vielä ripaus sokeria. Sitruunan ja basilikan yhdistelmä sopii todella hyvin myös kivennäisveteen.





Toinen mahtavan raikas juoma on tietysti 

Jäätee (lähde: maku.fi)


5 dl vettä
6 rkl teetä
3/4 dl hunajaa
1 kpl sitruunaa
1/2 kpl appelsiinia
3 rkl sitruunamelissaa



Kiehauta puoli litraa vettä. Mittaa irtotee tai nosta teepussit kiehahtaneeseen veteen, siirrä kattila sivuun ja anna teen hautua 5 minuuttia.

Siivilöi irtotee tai poista pussit ja liuota joukkoon hunaja. Kaada tee mehukannuun. Lisää jääpaloja ja/tai kylmää vettä litran verran. Näin tee jäähtyy nopeasti ja maku pysyy tuoreena. Tarkista, onko jäätee sopivan makeaa.

Viipaloi hyvin pesty sitruuna ja appelsiini. Lisää hedelmäviipaleet ja sitruunamelissan lehtiä tarjoilukannuun tai suoraan laseihin.



Myös aiemmin esittelemäni inkiväärijuoma sopii kesään mainiosti! 

Täytyy myöntää, että kuumiin kesäpäiviin viittaaminen tuntuu näillä keleillä lähinnä ironialta ;)

Naputtelin pitkästä aikaa myös matkablogia. Tällä kertaa avasin vähän sitä, kuinka etsimme & varaamme matkoja. Meillä se on prosessi. =)




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...